Kasımpaşa'dan Trabzonspor'a: Hatırlatmak isteriz ki; iyi niyetli davranmasaydık Avrupa kupalarına katılamayacaktınız

Kasımpaşa Kulübü, Trabzonspor Divan Kurulu'nun Kasımpaşa'nın oyuncularını Galatasaray ve Fenerbahçe'ye vermesinin usulsüz olduğunu iddia ederek lisans verilmemesi yönünde TFF'ye yaptığı başvuruya ilişkin açıklamada bulundu

Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, "Türk futboluna tam destek" diyerek Fatih Öztürk'ün Galatasaray'a, Mame Thiam'ın ise Fenerbahçe'ye transferlerinin bedelsiz olarak gerçekleştiğini, Beşiktaş'ın 'Bırakmam Seni' kampanyasına destek adına Ciner Medya Grubu kanallarında sınırsız ve bedelsiz reklam desteği verileceğini duyurmasının yankıları sürüyor.

Yaşanan gelişmelerin ardından Trabzonspor Divan Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) Kasımpaşa'nın oyuncularını Galatasaray ve Fenerbahçe'ye bedelsiz vermesinin usulsüz olduğu iddiasıyla lisans verilmemesi yönünde başvuruda bulundu. 

Lacivert-beyazlı kulübün internet sitesinden "Kasımpaşa Kulübü'nden Türk futbol kamuoyuna duyuru" başlığıyla yayınlanan açıklamada, Trabzonspor Divan Kurulu'nun TFF'ye yapmış olduğu başvurunun Türk futbolundaki birlik ve beraberlik sürecine zarar verici olarak nitelendirdi.

 

 

Kasımpaşa Kulübü'nün Türk futboluna hizmet maksadıyla geçen dönemlerde Adem Büyük'ü Yeni Malatyaspor'a, Abdullah Durak'ı da Çaykur Rizespor'a bedelsiz olarak verildiğinin hatırlatıldığu açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Mazisinde hiçbir karışık iş olmayan Kasımpaşa, 2015 yılında ise Trabzonspor'un isteği ile Özer Hurmacı'nın transferini bonservis bedeliyle gerçekleştirmiş, futbolcunun daha sonraki süreçte Trabzonspor'dan başka 3-4 farklı kulübe transfer gerçekleştirmesine rağmen Trabzonspor Kulübü, futbolcunun bonservis bedelini zamanında ödeyememiş; kulübümüz, Trabzonspor'un o günkü maddi koşulları sebebiyle transfer bedelini ancak ödeme vadesinden 4 yıl aradan sonra tahsil edebilmiştir.

Kasımpaşa'nın bütün kulüplere iyi niyetli yaklaştığı ve Trabzonspor Kulübü'nün Avrupa maçlarında Türkiye'yi temsil edebilmesi için yardımda bulunulduğu belirtilerek, şöyle denildi:

Kasımpaşa'nın hoşgörüsüne, bu süreç içindeki bütün Trabzonspor başkanları şahittir. Hatırlatmak isteriz ki; yine bu süreçte Trabzonspor Kulübü'ne iyi niyetli davranmasaydık UEFA lisansını alamayacak ve Avrupa kupalarına katılamayacaklardı. 

Açıklamada ayrıca, Kasımpaşa'nın Türk futbolunun hizmetinde olduğu ve bütün kulüplere aynı mesafede sevgi ve saygı içinde oldavranış sergilediği kaydedildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU