ABD'li uzman: Kapalı mekan girişlerinde yapılan ateş ölçümünün pek faydası yok

ABD'li bulaşıcı hastalıklar uzmanı Fauci, kapalı mekanlarda yapılan ateş ölçümlerinin genellikle hatalı olduğunu söyledi

Fotoğraf: Reuters

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Anthony Fauci, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan ateş ölçme tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Walter Reed Askeri Tıp Merkezi'nin Facebook üzerinden gerçekleştirdiği canlı yayına katılan Fauci, koronavirüs belirtileri arasında yer alan yüksek ateşe vurgu yaptı.

Fauci, kapalı mekanlarda yapılan ateş ölçümlerinin genellikle hatalı olduğunu söyledi. 

Beyaz Saray'da artık ateş ölçümü yapılmadığını söyleyen Fauci, mevsimin yaz olması nedeniyle yanlış sonuçların ortaya çıkabileceğini kaydetti.

Kapalı mekanlara girerken yapılan ateş ölçümlerinin koronavirüsle mücadelede sanıldığı kadar fayda sağlamadığını  savunan Fauci konuya ilişkin şunları kaydetti:

Geçen gün Beyaz Saray'a gittim. Klimalı araca binene kadar ateşim 103 gibiydi ve sonra 97.4 oldu. Başka bir tesise girmeye çalıştığımda ateşim 93'tü, bu da muhtemelen solunum cihazı kullanmam gerektiği anlamına geliyordu. Bence bundan vazgeçip tedbirli olmalı, sorular sormalı, bu şekilde yapmalıyız.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU