Cenevre turistlere harcamaları için 100 İsviçre frangı veriyor

İsviçre kenti, yeni hediye kartını piyasaya sürüyor

Cenevre'deki Jet d'Eau fıskiyesi (Yomira Studio/Unsplash)

İsviçre'nin Cenevre kenti turistlere 100 İsviçre frangı (yaklaşık 800 Türk lirası) ödeyerek onları yeniden çekmeyi umuyor.

Fakat ziyaretçilere nakit para yerine şehirdeki çeşitli otel, restoran, kafe, bar ve aktivitelerde kullanılabilecek, önceden doldurulmuş bir hediye kartı armağan edilecek.

Şehrin misafirlerinin buna hak kazanması için kampanya kapsamındaki otellerden birinde en az iki gece kalması gerekiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu para, 5 yıldızlı Mandarin Oriental Genève ve Four Seasons Hôtel des Bergues'in yanı sıra aralarında 56 otelin daha bulunduğu 100'den fazla işletmede harcanabilecek.

Kartın kullanılabileceği 66 bar ve restoranın arasında Akdeniz, İsviçre ve Fransız lezzetlerini birleştiren Le Chat-Botté gibi Michelin yıldızlı yerler de var.

Yerel Tatlar Çikolata Turu, Uzak Doğu Güzel Sanatlar Müzesi ve Cenevre Gölü kıyısında yer alan büyük açık hava havuzu Genève-Plage gibi çeşitli cazip yerlerde de kart geçerli.

31 Aralık 2020'ye kadar geçerli olan Cenevre Hediye Kartı, otele kayıtlarının ardından oda başına sadece bir kart düşecek şekilde turistlere temin ediliyor.

Karttaki miktar nakde çevrilemiyor ve kalan bakiye kullanıcıya iade edilmiyor. Bu da ziyaretçileri şehrin tadını en iyi şekilde çıkararak karttaki bakiyenin tamamını harcamaya teşvik ediyor.

Alpler ve Jura Dağları'yla çevrili Cenevre ziyaretçilere muhteşem Mont Blanc manzaralarının yanı sıra Cenevre Gölü'nün ucunda imrenilecek bir konum da sunuyor.

Koronavirüs pandemisi esnasında turizmin küresel olarak askıya alınmasının ardından ziyaretçi çekmek için yeni girişimlerde bulunan tek güzergah Cenevre değil.

Geçenlerde Kanarya Adaları da, tatilcilere yeniden güven vermek amacıyla, koronavirüs bağlantılı durumları kapsayan ücretsiz sigortayı turistlere sunmaya başladı.

Kanarya Adaları'nın Turizm, Sanayi ve Ticaret Konseyi'nin AXA sigorta şirketi ortaklığında başlattığı poliçe (aile ve arkadaşlarından ziyade) turistik konaklama yerlerinde kaldıkları sürece hem İspanyol hem de yabancı ziyaretçileri kapsıyor.

Adalarda kaldıkları süre boyunca Kovid-19 testi pozitif çıkan turistlerin bütün tıbbi masrafları, sağlık çerçevesinde ülkelerine geri dönmelerini ve karantina sebebiyle uzayacak konaklamaları karşılanacak.

İspanya Turizm Ofisi adına konuşan bir sözcü "Yolcular için hiçbir maliyet yok, hepsi otomatik olarak karşılanacak" dedi.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU