Tatilde işinize yarayacak basit teknoloji tüyoları: Çekmeyen telefonunuzu etkin biçimde nasıl kullanırsınız?

Çevrimdışı da kullanılabilecek uygulamalar ve basit cihazlar sayesinde tatilinizi daha pratik hale getirebilirsiniz

Pandemi nedeniyle tatile çıkmadan önce riskli bölgelerin incelenmesi de sağlıklı ve güvende kalmanızı sağlayacaktır (Unsplash)

Tatile çıkmadan önce basit teknoloji tüyolarını inceleyerek, tatilinizi daha pratik hale getirebilir ve işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz.

The Wall Street Journal'ın haberine göre, tatil için yolculuğa çıktığınızda telefonunuz sürekli sinyal ararken bataryanız muhtemelen normalde olduğundan daha hızlı tükenecek. Servisin düşük olduğu alanlarda iOS işletim sisteminde Low Power Mode’u (Düşük Güç Modu) ve Android’de Battery Saver (Batarya Koruyucu) ayarını kullanabilirsiniz. Ayrıca batarya desteğine de ihtiyaç duyabilirsiniz. Makul fiyatlardaki Powerbank (taşınabilir şarj) cihazları işinizi görebilir.

Pratik cihazlarla yolculuk kalitesi artırılabilir

Aracınızda tam teşekküllü cihazlara ihtiyaç duymasanız da birkaç cihaz hayli kullanışlı olabilir. Nispeten makul bir bütçeyle yolculuk sırasında çekim yapmak için Garmin 45 araç kamerası, motor arıza ışığının neden yandığını söyleyecek araç kod okuyucusu ve pratik bir telefon tutucusu işlerinizi kolaylaştırabilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tek başına yolculuk yapan kişiler açısından Spot gibi GPS izleme cihazları da zor durumlarda pratik çözümler sunabilir.

Ayrıca RootMetrics ve OpenSignal gibi şirketlerin sağladığı hizmetler aracılığıyla detaylı bir kapsama alanı haritası elde edilebilir.

Özellikle görmek istediğiniz bazı yerlerin açık olup olmadığını onaylamak için bazı aramalar yapmanız gerekebilir. Wi-Fi bulunan ancak telefon sinyallerinin yetersiz olduğu bir bölgede durduğunuzda Wi-Fi aramasını etkinleştirin. Pek çok telekomünikasyon şirketi 2015 veya sonrasında piyasaya sürülen cihazlarda bu özelliği destekliyor. Bu özellik iPhone için hücresel ayarlar kısmından, Android cihazlar için de bağlantı ayarları üzerinden gerçekleştirilebilir.

Sinyal düşük olduğunda da çevrimdışı kullanılabilecek uygulamalar

Bunlara ek olarak telefonları servis olmadan da kullanışlı hale getirmenin anahtarı çevrimdışı özelliklere sahip uygulamaları kullanmaktan geçiyor. Ancak verileri önceden indirmediğiniz veya senkronize etmediğinizde çoğu uygulama bağlantı kurulmadan çalışmıyor. Bu tip uygulamaları evinizde uçak modunu açarak ve Wi-Fi’ın da kapalı olduğundan emin olarak test edebilirsiniz.

GPS hücresel bağlantı gerektirmediği için, hizmetiniz olmasa bile, mevcut konumunuzu izlemek, ilgi çekici yerleri incelemek ve yol tarifi aramak için Google Haritalar’ı kullanabilirsiniz. Fakat öncesinde belirli alanların haritalarını indirmelisiniz. Google Haritalar’da bir şehir arayın ve ardından alttaki İndir’e dokunun. Alanı genişletebilir ya da gerektiğinde başka haritalar ekleyebilirsiniz.

Apple Haritalar benzer bir manuel çevrimdışı gezinti özelliğine sahip değil. Fakat çevrimiçi olduğunuzda navigasyona başlarsanız, bağlantıyı kaybettiğinizde ilgili tüm harita verileri önbelleğe alınır ve yol tariflerine yine de erişebilirsiniz.

 

 

HERE WeGo uygulaması hem iOS hem Android için yürüyüş yaparken, bisiklet sürerken ya da toplu taşımadayken çevrimdışı iyi bir navigasyon hizmeti sağlıyor. Cihazın depolama kapasitesine bağlı olarak uygulama ülkenin tamamının haritasını indirmenize olanak tanıyor.

Ücretsiz iletişim uygulaması Bridefy da, iOS ve Android için, veri bağlantısı yerine Bluetooth’a dayanarak 100 metrelik alan içindeki diğer kullanıcılara doğrudan mesaj göndermeye olanak tanıyarak işinizi kolaylaştırabilir.

Ayrıca yola çıkmadan önce en sevdiğiniz albümleri ve müzik listelerini Spotify’da ya da Apple Music’de senkronize etmek yolculuğunuzu daha eğlenceli hale getirebilir. YouTube Müzik kullanıcılarıysa Android’de “akıllı indirme” özelliğiyle ya iOS’ta “çevrimdışı dinleme listesiyle” dinleme geçmişinize dayanarak otomatik olarak müzik indirebilirsiniz.

Öte yandan TravelSpend gibi ücretsiz uygulamalar da yolculuğunuz sırasında yaptığınız harcamaları göstererek, hesaplı olmanızda yardımcı olabilir ve kullanımı için bağlantıya ihtiyaç duymuyor.

 

Independent Türkçe, Wall Street Journal

DAHA FAZLA HABER OKU