UEFA Avrupa Ligi'nde 924 milyon euroluk final

UEFA Avrupa Ligi finalinde karşı karşıya gelecek İspanya'nın Sevilla ile İtalya'nın Inter takımlarının toplam futbolcu değeri 924 milyon euro olarak dikkati çekiyor. Sevilla tunuvada 6., Inter ise 4. kez kupaya uzanmayı hedefliyor

UEFA Avrupa Ligi'nde Sevilla 5, Inter ise 3 kez zafere ulaşmıştı / Fotoğraf: AP-AA-AFP 

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki iki numaralı organizasyonu UEFA Avrupa Ligi'nde final final heyecanı yarın yaşanacak.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına tedbir amacıyla Almanya'da düzenlenen turnavının final karşılaşması, Köln şehrindeki RheinEnergie Stadı'nda seyircisiz olarak oynanacak.

İspanya La Liga ekiplerinden Sevilla ile İtalya Serie A takımı Inter'in karşı karşıya geleceği final karşılaşması, saat 22.00'de başlayacak. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sevilla, daha önce 5 kez kazandığı kupayı 6. kez müzesine götürmek istiyor. Inter ise 22 yıl sonra 5. kez yükseldiği finalde 4. kez şampiyon olmak için mücadele edecek.

İki takımın kadro değeri 924 milyon euro

UEFA Avrupa Ligi finalinde karşı karşıya gelecek Sevilla ile Inter takımlarının toplam futbolcu değeri 924 milyon euroyu buluyor.

Transfermarkt'ın güncel kadro verilerine göre Inter'in tahmini piyasa değeri 586 milyon, Sevilla'nın ise 338 milyon euro oldu.

 

Ocampos-Reuters.jpg
Lucas Ocampos / Fotoğraf: Reuters

 

Sevilla'da Arjantinli Lucas Ocampos ve Brezilyalı Diego Carlos 50'şer milyon euro ile takımın en pahalı futbolcuları konumunda. 

Stoper mevkisinde görev yapan 21 yaşındaki Fransız futbolcu 30 milyon, 25 milyon güncel piyasa değeri bulunan İspanyol Sergi Reguilon ise takımın en dikkat çeken isimleri arasında yer alıyor.

İspanyol oyuncu Suso, 14 milyon 500 bin euro değeri ile takımın en pahalı beşinci ismi olurken, Çek kaleci Tomas Vaclik'in değeri ise 14 milyon 500 bin euro olarak öne çıkıyor.

 

Romelu Lukaku - Reuters.jpg
Romelu Lukaku / Fotoğraf: Reuters

 

Inter'de ise Danimarkalı Christian Eriksen ile Belçikalı Romelu Lukaku, 68'er milyon euro ile takımın en değerli isimleri.

Bu sezon transfer döneminin gözde isimlerinden Lautaro Martinez ise 64 milyon euro ile bu ikilinin ardından geliyor.

Öte yandan Stedan de Vrij, Marcelo Brozovic ve Milan Skriniar 48'er milyon euro güncel piyasa değerleriyle dikkat çekiyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU