Kış Rüzgarları: George R. R. Martin üzerinde çalıştığı 5 büyük bölümü açıkladı

George R. R. Martin, merakla beklenen Kış Rüzgarları kitabına dair yeni detaylar paylaştı

Kış Rüzgarları'nda Missandei ve Daenerys'e dair de ilginç gelişmelerin yaşanacağı aktarılmıştı (HBO)

Game of Thrones dünyasının yaratıcısı George R. R. Martin, kısa süre önce yaptığı yeni açıklamayla Buz ve Ateşin Şarkısı (A Song of Ice and Fire) serisinin 6. kitabı olacak Kış Rüzgarları’na (Winds of Winter) dair yeni detaylar paylaştı. 

Martin’in serinin merakla beklenen kitabı üzerinde uzun süredir, özenle çalıştığı biliniyor. Her ne kadar kitabın ne zaman yayımlanacağına dair kesin bir tarih vermekten kaçınan Martin, üzerinde en çok çalıştığı karakterlere dair bilgiler verdi. 

Ünlü yazar son paylaşımında, birkaç ipucu vermeden önce tam zamanlı yazmak ve yaşamak arasında denge kurmaya çalıştığını söyledi. Martin şu ifadeleri kullandı:

Şimdilik neyse o. Hayatım evde geçiyor ve günlerimi arkadaşlarım Mel, Sam, Vic ve Ty ile birlikte Westeros’ta geçiriyorum. Ve Braavos’taki şu ismi olmayan kızla.

Inverse'ün haberine göre Martin’in paylaşımı yazarın Melisandre, Samwell Tarly, Victarion Greyjoy, Tyrion Lannister ve Arya Stark’ın gözünden anlatacağı bölümler üzerinde çalıştığına işaret ediyor. 

Hikaye örgüsüne Victarion Greyjoy karakterinin dahil edilmesi epey enteresan olayların yaşanabileceğini gösteriyor. Victarion’un Daenerys Targaryen’a yardım etmek amacıyla Mereen’e demirlediği biliniyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tyrion da bu sırada Mereen’de Daenerys’in yanı başında bulunuyor. Bu açıdan Kış Rüzgarları’nda Tyrion ve Victarion’un Daenerys için birlikte çalıştıklarını görmek hayli olası. Hayranların yeni kitapla birlikte vakitlerin büyük bir kısmını Mereen’de geçirecekleri anlaşılıyor. 

Martin’in paylaşımı ayrıca Arya’nın da hala Braavos’ta olduğuna işaret ediyor. Arya’yı son bıraktığımızda Yüzsüz Adamlar’ın yanında eğitim görüyordu ve çıraklık yapıyordu. Arya’nın kitap boyunca Braavos’ta mı kalacağı yoksa HBO dizisindeki gibi Kışyarı’na (Winterfell) mı döneceği belirsizliğini koruyor. 

Arya’nın Yüzsüz Adamlar’dan biri olmayı bütünüyle kabul etmesi muhtemel görünüyor ne de olsa Martin ondan ismiyle bahsetmiyor. 

Melisandre ve Sam’den bahsedilmesi de ilgi uyandırıcı görünüyor, Martin daha önce bu karakterlere dair herhangi bir bilgi vermemişti. Özellikle Sam, Kargaların Ziyafeti’nden (A Feast for Crows) bu yana görünmüyor. Sam’in Aegon Targaryen’ın kim olduğunu öğrenmeye çok yaklaşması muhtemel. 

Öte yandan Melisandre ise Ejderhaların Dansı’nda (A Dance with Dragons) öldüğüne tanık olduğumu Jon Snow’u hayata geri döndürmek için gelecek gibi görünüyor. Jon Snow dizide de bir biçimde hayata geri dönmüştü ancak Martin’in buradaki hikaye akışını büyük ölçüde değiştirmesi bekleniyor. 

 

Independent Türkçe, Inverse

DAHA FAZLA HABER OKU