İspanya'da açlıktan ölmek üzere olan 41 köpek kurtarıldı

Köpeklerin neden çok kötü koşullarda tutulduğu belirsizliğini koruyor

Köpeklerin kurtarılması için yerel bir hayvan derneği yetkilileri uyarmıştı (Fotoğraflar: AFP)

İspanya’da polis açlıktan kemikleri sayılan 41 köpeği korkunç koşullarda tutuldukları çiftlikten kurtardı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daily Mail'in haberine göre yetkililer, Toledo’nun Quintanar de la Orden bölgesinin yakınlarında bulunan çiftliğe dair yerel bir hayvanları koruma kuruluşu tarafından uyarıldı. Polis yetkilileri açlıktan ve susuzluktan ölmek üzere olan ve kötü koşullarda tutulan düzinelerce köpek buldu.

Çiftlikte eşiyle birlikte yaşayan ve köpeklerin bakımından sorumlu kadın gözaltına alındı ve şu an hayvanları istismar etmekle suçlanıyor.

Polis yetkilileri kadının neden bu kadar çok köpek barındırdığının henüz bilinmediğini belirtti. Hayvanların ayrıca yasal olarak gerekli evraklara sahip olmadığı da aktarıldı. 

Köpeklerin 29’unun yemek yiyemeyecek kadar zayıf düştüğü, serumla beslendiği ancak şu anda hepsini iyileşme evresinde olduğu ifade edildi.

Hayvanlara yeniden sahiplendirilmeden önce yerel hayvan dernekleri bakıyor. 

 

afp4.jpg
Polis, köpeklerin hijyenik olmayan koşullarda tutulduğunu belirtti (AFP)

 

Polis yetkilileri yaptıkları açıklamada, “Bize verilen bilgiler sayesinde, ciddi derecede düzensiz beslenme, sağlık açısından kötüye gitme, fiziksel yetersizlik ve susuzluk belirtileri gösteren 41 köpeği kurtarmamız mümkün oldu” diye belirtti.

Polis teşkilatı sözcüsü, “Kadının neden bu kadar çok köpeği bu kadar kötü koşullarda tuttuğu belli değil” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU