Mustafa Cengiz: Paraları Leyla'ya bastıkları için bu durumdalar, sonra harcama için limit istiyorlar

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Magdeburger Sigorta ile yapılan sponsorluk anlaşmasında gündeme dair açıklamalarda bulundu

Mustafa Cengiz / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın başkanı Mustafa Cengiz, Magdeburger Sigorta ile imzalanan forma sırt sponsorluğu imza töreninde kombine satışı, Sofiane Feghouli, Bernard Mensah ve Mario Lemina hakkında açıklamalarda bulundu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu sezon seyircisi olarak tamamlanan ligde gelecek sezonun hazırlıklarını yapan ve kombine bilet satışlarına başlamak istediklerini dile getiren Cengiz, şöyle konuştu:

Aracı olan kuruluşumuz, maçlar oynanmadan iade talepleri olacağını belirtiyor ve izin vermiyor, zorluk çıkartıyor. Maçlar oynanmadığı takdirde, hiçbir sorun çıkmayacağına dair Galatasaray taraftarının taahhütü var. Bu sorunu aşmaya çalışıyoruz, locaları satıyoruz. Büyük olasılıkla maçlar bir kısım seyirci ile oynanacak.

"Feghouli'ye nisan ayından beri ödeme yapmama gibi bir durum yok"

Cezayir basınında Sofiane Feghouli'nin alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle FIFA'ya başvurduğuna yönelik haberlere de tepki gösteren Cengiz, şu eleştiriyi yaptı:

Feghouli haberini ben de okudum. Nisan'dan beri para ödememe gibi bir durum yok. Öyle olsa zaten otomatik fesih durumu ortaya çıkar. Cezayir gazetesinin bunu yazması doğru olduğu anlamına gelmez. Yanlış bilgi almışlardır. Ben kontratlı oyuncularım hakkında konuşmam. Sadece '4 oyuncu bizi yordu' dedim. Galatasaray oyuncuları oldukları sürece benden yorum beklemeyin. Galatasaray'da oldukları sürece değerli sahibidiler, görüşmeler sürüyor. 

"Bizi suçlamışlar, bizim teklifimiz yok"

Hes Kablo Kayserispor'da geçen sezon başarılı bir grafik çizen Bernard Mensah ile görüştükleri yönünde yapılan haberlere tepki gösteren Cengiz, Beşiktaş'la anlaşma sağlayan futbolcu ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

Bernard Mensah için hiç konuşmadım. Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı ile konuşmadım. Söylenenler hakkında ben de şaşırdım. Abdurrahim Albayrak ve Yusuf Günay ile konuştuk. Bizi suçlamışlar, biz Mensah'ı aramışız. Bir bakmışız ki futbolcu, bizimkileri aramış. Bizim teklifimiz yok. Arkadaşımız aradı, 'Beşiktaş anlaştı haberleri var, biz de görüşelim' dedi. Bana geldi olay, 2 milyon 800 bin euro ödenecek, bir sürü para... Bizim paramız var ama sokağa atacak kuruşumuz yok. Kuruş yok, atamayız. Başkaları sıkışmışsa, paraları Leyla'ya bastıkları için bu durumdalar. Sonra harcama için limit istiyorlar. Neymiş Galatasaray oyunbozanlık yapıyormuş. Hayır diyorum, hayır. Ben de biliyorum geçmiş yönetimler gibi harcama yapmayı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olayın sonrasında Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak'ın kendisini aradığını ve Beşiktaş'ın görüşmelerde bulunduğu için kendilerinin aradan çekildiğini söyleyen Cengiz, "Biz fiyat yükseltmek için teklif yapmayız. Bizde yarışmalar var, kimseyi utandırmak istemiyoruz. Bernard Mensah'a başarılar. Bize 'Beceriksiz yönetim' diyorlar. Bizim sokağa atacak paramız yok, desinler" yorumunu yaptı.

"Lemina, o gün gündemde değildi ama şimdi gündemde"

Yeni sezonda 40 milyon euro maaş hedeflediklerini dile getiren Cengiz, Geçen sezon takımda kiralık olarak forma giyen Mario Lemina ile ilgili de şöyle konuştu:

Lemina da teknik kadronun talepleri arasında. Sanırım geçen toplantıda yanlış bir şey oldu. Lemina o gün gündemde değildi ama şimdi gündemde. Olur ya da olmaz, önemli olan Galatasaray'ın menfaatleri. Tekrar ediyorum bütün futbolcular önce Galatasaray'a gelir, Galatasaray'la görüşür, Galatasaray anlaşmaz ise başka takımlara gidebilir! Kaç katına? O da bizi ilgilendirmez.

Cengiz, toplant sırasında bir gazetecinin "Kaan Ayhan için parayı mı denkleştiremediniz, sorun neydi" sorusuna, "Soru sormak da özgür, cevap vermemek de özgür" diyerek yanıtını verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU