Milli Gazete yazarı: Dilipak inandırıcı olamıyor

"Yaşanan ağız dalaşı yüzünden Dilipak kınandı! Dilipak paçayı bu kınama ile kurtarabilirse ne âlâ"

Fotoğraf: AA

Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, İstanbul Sözleşmesi’ni savunan kadınlara “fahişe” diyen Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak’ın yazdığının aksine görüş belirtmesinin inandırıcı olmadığını ifade etti.

Ceyhan, bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Sözleşmesi hakkında kullandığı ifadeleri yorumladı:

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın konuyla ilgili açıklamaları “hem nalına hem mıhına” denilecek cinsten! Erdoğan bir taraftan AKP’li kadınlara ağır hakarette bulunduğu düşünülen Dilipak’ı kınarken bir taraftan da aile yapısının temeline dinamit koyan hiçbir düzenlemenin meşru olmayacağını ilan ediyor. Yani İstanbul Sözleşmesi’ni savunan ya da karşı çıkan tüm taraflara ağızlarının payını veriyor. Ve artık tercüme metinler yerine yerli ve milli metinler kullanacaklarını ilan ediyor. “Kendi çerçevemizi kendimiz belirler, adına da Ankara kriterleri der yolumuza devam ederiz” diyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Ailenin temeline dinamit koyan hiçbir düzenlenme meşru değildir” diyen Ceyhan, İstanbul Sözleşmesi’ni Erdoğan’ın başına danışmanları ve yakın çevresi tarafından “sarıldığını” öne sürdü.

Ceyhan, Dilipak hakkında da şunları söyledi:

Netice itibarıyla bu sözleşme yüzünden yaşanan ağız dalaşı yüzünden Dilipak kınandı! Dilipak paçayı bu kınama ile kurtarabilirse ne âlâ. Gerçi Dilipak “O ifade ile hiçbir kadını kast etmedim” diyor ama pek inandırıcı olamıyor.

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU