Gaziantep Valisi Gül: Bazı karekter yoksunlarının Duygu Delen’in ailesine yardımcı olmak gibi gerekçelerle dolandırıcılık yaptıkları duyumu alındı

Vali Gül, Delen ailesinin maddi durumunun iyi olduğunu kaydederek, dolandırıcıların polise bildirilmesini istedi

Gaziantep Valisi Davut Gül. Fotoğraf: AA

Gaziantep Valisi Davut Gül, kentteki bir apartmanın 4'üncü katından düşerek hayatını kaybeden 17 yaşındaki Duygu Delen'in ailesine yardım bahanesiyle dolandırıcılık girişimlerinin olduğunu belirterek, vatandaşları uyardı.

Gül, sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklamada, Duygu Delen'in ailesinin ihtiyaç sahibi oldukları gerekçesiyle para talep edildiği yönünde duyumlar aldıklarını belirtti.

"Bu kişileri polise bildirin"

Gül, ailenin maddi durumunun iyi olduğunu kaydetti ve şu ifadeleri kullandı:

Duygu kardeşimizin ölümünden sonra bazı karekter yoksunlarının 'aileye yardımcı olmak' gibi gerekçelerle dolandırıcılık yaptıkları duyumu alınmıştır. Duygu'nun ailesinin hiç kimseye ihtiyacı yoktur. Aile şehrimizin hayırsever ailelerindendir. Lütfen bu kişileri polise bildiriniz.

 Gaziantep’te Mehmet Kaplan'ın dördüncü kattaki evinden aşağı düşen 17 yaşındaki Duygu Delen, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Delen'i aşağı ittiği iddia edilen Mehmet Kaplan önce gözaltına alınıp adliyeye sevk edilmiş daha sonra "çocuğun cinsel istismarı" ve "kasten öldürme" suçlarından tutuklanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU