Kalın'dan Biden'ın sözlerine tepki: Türkiye'ye emir verme günleri geride kaldı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından İngilizce yaptığı paylaşımda "Joe Biden'ın Türkiye analizi saf bir cehalete dayanıyor" ifadelerini kullandı

ABD'de 3 Kasım'da yapılacak başkanlık ve kongre seçimlerinde mavcut başkan Donald Trump'ın rakibi, Demokrat Parti'den eski Başkan Yardımcısı Joe Biden / Fotoğraf: Reuters

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Başkan adayı Joe Biden'ın Türkiye hakkındaki sözlerine tepki gösterdi.

Kalın Twitter hesabından İngilizce yaptığı paylaşımda, "Biden'ın Türkiye analizi katıksız cehalet, kibir ve iki yüzlülüğe dayanıyor. Türkiye'ye emir verme günleri geride kaldı ama hala bunu deneyebileceğinizi düşünüyorsanız, buyurun. Bedelini ödersiniz" ifadesini kullandı.

 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Ne olmuştu?

ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Donald Trump'a karşı aday olan Joe Biden'ın, aralık ayında New York Times'a verdiği mülakata tepkiler yağdı.

Demokrat Parti adayı Biden, ocak ayında yayımlanan mülakatta "Yapacağım en son şey, ona (Erdoğan'a) Kürtler konusunda boyun eğmek olurdu. Bence ona (Erdoğan'a) çok farklı bir yaklaşım uygulamalıyız. Muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça göstermemiz lazım. Parlamento'ya katkı sunmak isteyen Kürt toplumunu entegre etmek için... Bu iş bir süre iyi gidiyordu. Erdoğan’ın bedel ödemesi lazım. Benim (geçmişte) yaptığım gibi halihazırda mevcut durumdaki (muhalefet) liderliğindeki unsurlarla doğrudan temasa geçip Erdoğan’ı yenmeleri için onların daha güçlü bir konuma getirmeli ve onlardan daha fazla yarar sağlamaya çalışmalıyız. Darbeyle değil ancak seçim süreciyle” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

 

DAHA FAZLA HABER OKU