Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kıta sahanlığımızda haydutluğa asla boyun eğmeyeceğiz, yaptırım ve tehdit dili karşısında geri adım atmayacağız

Yunanistan'a tepki gösteren Erdoğan, "Beklentimiz Batı Trakya'daki devlet terörünü andıran faaliyetlerden vazgeçmesidir" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Rize İl Başkanlığı’nın yemek programında açıklamalarda bulundu.

Rize’nin 5 yıldızlı otellerin yokluğunu çektiğini ifade eden Erdoğan, şehre gelenlerin kalacak yer bulamadığını kaydetti.

Ayder yaylasını da gezip göreceğini vurgulayan Erdoğan, “Ne durumda olduğunu yerinde denetleyeceğiz. Ayder ciddi bir çekim alanı olacak, yolları ve alt yapısı büyük ölçüde bitmiş vaziyette” dedi.

"Biz milletin emanetini sırtında taşıyan bir davayız"

"Yolumuza çıkartılan engellere takılıp kalmayacağız, yapacak çok işimiz var" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Biz milletin emanetini sırtında taşıyan bir davayız, milli iradenin üzerinde bir güç tanımadık, tanımıyoruz. 18 yıllık iktidarımız döneminde bahane aramadık, bahanelere sarılmadık, kimsenin hayallerimizle aramıza girmesine izin vermedik. Adaletten taviz vermeden mücadelemizi demokrasi, hukuk içinde yürüterek başımız dik şekilde bugünlere kadar geldik.

Türkiye’nin sadece yurt içinde ve yurt dışında yaşayan vatandaşların değil tüm mazlum coğrafyaların umudu haline geldiğini kaydeden Erdoğan, “Bugüne ne bölgemizde ne de Akdeniz, Ege ve Karadeniz'de ülkemizin yer almadığı bir denklemin başarı şansı yoktur” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan Yunanistan'a tepki

Yunanistan ile Doğu Akdeniz’de yaşanan gerilime de değinen Erdoğan şunları kaydetti:

Yunanistan bu yaklaşımına devam ederse gereğini yaparız Oruç Reis 23 Ağustos’a kadar faaliyetlerine devam edecek. En küçük tacizde bulunulması halinde gereken cevabı vermekten asla çekinmeyeceğiz. Yunanistan'dan beklentimiz, birilerinin kışkırtmasıyla değil aklı selim hareket etmesidir. İçeride ne kadar güçlü olursak dışarıda da o kadar güçlü ve etkili oluruz. Bugüne kadar yumuşatıcı olduk. Ancak Yunanistan yaklaşımımıza aynı şekilde cevap vermiyor. Bu tarzı devam ettirirlerse biz gereğini yaparız

"Kıta sahanlığımızda haydutluğa asla boyun eğmeyeceğiz, yaptırım ve tehdit dili karşısında geri adım atmayacağız" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Uluslararası deniz hukuku ve yerleşik teamüller açısından ülkemiz sonuna kadar haklı. Bunu elindeki tüm imkanlarla savunacak. Bir asır önce vatanımızı parçalamayı hedefleyen Sevr'i nasıl yırtıp atmışsak bugün de 'Mavi Vatan'ı aynı kararlılıkla koruyacağız. Yunanistan'dan beklentimiz Batı Trakya'daki devlet terörünü andıran faaliyetlerden vazgeçmesidir. Yunanistan'dan beklentimiz, birilerinin kışkırtmasıyla değil aklı selim hareket etmesidir. İçeride ne kadar güçlü olursak dışarıda da o kadar güçlü ve etkili oluruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU