Hizbullah lideri Nasrallah: Patlamanın arkasından İsrail çıkarsa aynı boyutta bedel öder

Nasrallah patlamanın arkasından İsrail’in çıkması durumunda FBI tarafından kurtarılacağını öne sürdü

Fotoğraf: AA

Lübnan Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, başkent Beyrut'ta ağır can ve mal kaybına yol açan şiddetli patlamanın arkasından İsrail'in çıkması halinde aynı boyutta bedel ödetileceğini söyledi.

Nasrallah, olayın arkasından İsrail'in çıkması halinde soruşturmaya dahil olan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından da kurtarılacağını öne sürdü.

Nasrallah, 2006 İsrail-Lübnan Savaşı'nın bitişinin yıl dönümü münasebetiyle yaptığı televizyon konuşmasında, Beyrut Limanı'nda yaşanan patlama ve yansımaları ile Birleşik Arap Emirlikleri'nin İsrail'le normalleşme anlaşmasına dair değerlendirmelerde bulundu.

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta meydana gelen şiddetli patlamayla ilgili kendilerinin bir bilgiye sahip olmadıklarını söyleyen Nasrallah, "Soruşturmayı yürüten biz değiliz, işi devletin yetkisine bırakıyoruz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu patlamanın kendiliğinden yaşanmış bir gelişme olabilme ihtimali olduğu gibi bir sabotaj ihtimalinin de mümkün olduğunu dile getiren Nasrallah, "Olayın sabotaj çıkmaması durumunda sorumluların cezalandırılması gerekir. Sabotaj çıkması halinde ise suçluları bulmalıyız" ifadelerini kullandı.

Bu olayın arkasından İsrail'in çıkması halinde soruşturmaya dahil olan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından kurtarılacağını öne süren Nasrallah, "Bu facianın arkasından İsrail çıkarsa bir mensubunun öldürülmesine dahi göz yummayan Hizbullah'ın kayıtsız kalması mümkün olamaz ve İsrail aynı boyutta bedel ödeyecektir" diye konuştu.

Öte yandan Nasrallah’ın İsrail’i Hayfa’daki amonyak depolarını vurmakla tehdit ettiği konuşması, Beyrut’taki patlamanın ardından yeniden gündeme gelmişti.

Nasrallah 2016'da yaptığı açıklamada, “Bir füzenin bu depolara düşmesi, nükleer bomba etkisi yaratacaktır” demişti.

 

Independent Türkçe, ajanslar

 

DAHA FAZLA HABER OKU