Ocasio-Cortez'den Trump'a hodri meydan: "İkimiz de üniversite notlarımızı gösterelim"

New Yorklu Kongre üyesi attığı tweet'te "Siz üniversite not dökümünüzü yayımlayın, ben de kendiminkini yayımlayacağım ve kimin daha iyi bir öğrenci olduğunu göreceğiz. Kaybeden Posta Servisi'ni finanse etmek zorunda" dedi

30 yaşındaki Alexandria Ocasio-Cortez, lisans eğitimini Boston Üniversitesi'nde tamamladı (Reuters)

Kongre üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, Donald Trump'ı üniversite notlarını karşılaştırmak için not dökümünü yayımlamaya davet edip kendisinin de aynı şeyi yapacağını söyledi.

Kongre'nin New York'tan seçilen taze üyesi, Trump'ın perşembe günü Fox Business'ta kendisinin "akıllı bir insan bile olmadığını" ve Boston Üniversitesi'nde geçirdiği süre boyunca "zayıf bir öğrenci" olduğunu söylemesinin ardından ABD Başkanı'na meydan okudu.

Not dökümü gizli olduğu için, Trump'ın Ocasio-Cortez'in okuldaki akademik başarısına dair bilgi sahibi olup olmadığı elbette şüpheli. Ancak perşembe günü yaptığı açıklamada Ocasio-Cortez, Başkan kendi not dökümünü paylaşmayı kabul ederse kendisinin de bu belgeyi paylaşacağının sinyalini verdi.

Attığı tweet'te, "Haydi bir anlaşma yapalım Sayın Başkan: Siz üniversite not dökümünüzü yayımlayın, ben de kendiminkini yayımlayacağım ve kimin daha iyi bir öğrenci olduğunu göreceğiz. Kaybeden Posta Servisi'ni finanse etmek zorunda" diyerek posta yoluyla normalden milyonlarca daha fazla oy kullanılması beklenen kasım ayındaki başkanlık seçimlerinden önce, Trump'ın ABD Posta Servisi'ni zayıflatmaya çabalamasına laf çarptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lise ve üniversite zamanındaki notları ve standart sınav sonuçları hakkında son derece korumacı davranan Başkan'ın böyle bir değiş tokuşa razı olması pek olası değil.

Eski şahsi avukatı Michael Cohen geçen yıl Kongre'ye konuşurken, Trump'ın tahsil gördüğü okullara, notlarını basınla paylaşmaları halinde kendilerini hapiste bulabilecekleri tehdidinde bulunulan mektuplar göndermesini söylediğini belirtmişti.

Kongre'ye daha önce yalan söylediği için kendisine verilen üç yıl hapis cezasını çekmekte olan Cohen, Temsilciler Meclisi'nin Denetim Komitesi karşısında konuşurken "Kendisini keskin zekalı ilan eden ama benden lisesini, üniversitelerini ve Üniversite Kurulu'nu notlarını ya da SAT sonuçlarını asla açıklamamaları için tehdit etmemi isteyen bir adamdan söz ediyorum" demişti.

Trump da Cumhuriyetçi Parti de Ocasio-Cortez'i, Kongre'nin diğer yeni üyelerine kıyasla normalden fazla parlattı ki bu da onu ve diğer beyaz olmayan, ilerici, genç kadınları Demokratlar karşısında ülke çapında yürütülen olumsuz kampanya reklamlarının yeni öcüleri haline getirdi.


Demokratlar; Ocasio-Cortez'e, Minnesota'dan Kongre üyesi olan İlhan Ömer'e, Michigan'dan üye olan Rashida Tlaib'e ve Massachusetts'ten üye olan Ayanna Pressley'e bu kadar fazla odaklanılmasını, çoğunlukla beyaz ve erkek egemen olan ABD yasama gelenekleriyle mücadele eden azınlık kadınları dalgasına karşı verilen ırkçı bir tepki olarak değerlendirerek kınadı.

Buna rağmen Trump, 2022'de New York'ta Demokrat Parti'nin Senato ön seçiminde Ocasio-Cortez'in Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer'e meydan okuduğu takdirde başarılı olacağına inandığını birçok kez dile getirerek onun hakkında siyasi başarı tahmininde bulundu.

Başkan perşembe günü Fox Business'ta "Schumer onun tarafından alt edilecek. Ona karşı aday olacak ki bunu Schumer de biliyor ve birileri onu adaylıktan vazgeçirmezse Schumer alt edilecek. Hiç şansı yok" dedi.

Schumer 2016'da 4. kez New York senatörlüğüne seçilmişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU