"Biden’ın oylarına göz diken" Kanye West, Trump'ın damadı Kushner’la özel görüşme yaptı

Önceden duyurulmamış toplantı, rapçinin bu seçim kampanyasıyla Joe Biden'ın oylarını çekmeyi hedeflediğini belirtmesinin ardından gerçekleşti

Donald Trump, rapçi Kanye West'i 2018'de Oval Ofis'te kabul etmişti (AFP)

Basında çıkan yeni bir habere göre Kanye West, Joe Biden'ın oylarını hedeflediğini açıkça ifade ettiği başkanlık seçim kampanyasını başlattıktan sonra geçen hafta Beyaz Saray üst düzey danışmanı Jared Kushner'la bir araya geldi.

Bu yıl başkanlık kampanyasını ilan eden sanatçı, kasım ayında yapılacak seçimlerde adının oy pusulasında yer alması için verilen dilekçelerdeki imzaların görünüşe göre tıpatıp aynı olduğuna dair haberlerin çıkmasının ardından ciddi yasal sorunlarla karşı karşıya kaldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yakın zamanda Forbes'a verdiği röportaja göre West'in Cumhuriyetçi çalışanlardan yardım aldığı ve kendi seçim kampanyasının eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Beyaz Saray adaylığını baltalamasından "duyduğu rahatlığı dile getirdiği" belirtilmişti.

Röportaj sırasında West, yaklaşan seçimde kampanyasının, Demokratların muhtemel adayının Başkan Donald Trump'ı yerinden etme ihtimaline verebileceği zarara dair yöneltilen soru üzerine "Bunu reddetmiyorum, size zaten söyledim" demişti.

West aynı röportajda, Trump'ın "Tanrı'nın hâlâ konuşmaların bir parçası olmasına izin verme konusunda yıllardır sahip oldukları en yakın başkan" olduğunu söylemişti.

İlk kez New York Times'ın çarşamba günkü haberiyle duyulan toplantı geçen hafta Colorado'da gerçekleşti.

Babası Donald Trump'ın üst düzey danışmanlığını yapan, Kushner'ın eşi Ivanka Trump da Senatör Gory Gardner'ın seçim kampanyasına destek vermek için kısa süre önce Colorado'da olsa da söz konusu görüşmenin gerçekleştiği Telluride'den uzak bir mesafede bulunan Rocky Dağları Milli Parkı'nı ve Greenwood Village'i ziyaret etti.

Son haberler, günün ilerleyen saatlerinde, Biden'ın kendisine başkan yardımcısı adayı olarak seçtiğini duyurduğu Senatör Kamala Harris'le ilk kez görülmesinin beklendiği sırada geldi.

Diğer taraftan ülkenin dört bir yanından, çeşitli grupların West'le ilgili adaylık dilekçelerini doldurmak için çalıştığı ve bazı organizatörlerin nihai amaçlarının "Trump'a yardım etmek" olduğunu söylediğine dair haberler gelmeye başladı.

Montana'dan Billings Gazette'nin haberine göre, Yellowstone Adliyesi önünde bir grubun yoldan geçenlere, "Trump'a yardım etmek ister misiniz? Ürpertici Joe Amca'nın oylarını elinden almaya çalışıyoruz" dediği belirtildi.
 


West seçim kampanyası kapsamında gerçekleştirdiği bir gezi sırasında kavgacı tonda yaptığı konuşmada, kendisi de eski bir köle olan kölelik karşıtı Harriet Tubman'ın "gerçekte hiçbir zaman köleleri serbest bırakmadığını", bilakis onların "diğer beyazlar için çalışmasına" neden olduğunu öne sürerek çoktan tartışmalara yol açmıştı.

Zamanında eşi Kim Kardashian-West'in sosyal medyada paylaştığı ve sanatçının akıl sağlığı sorunları yaşadığına dair açıklamasıyla birlikte Kanye West'in alenen çöküntü içinde olduğu görülmüştü.

Kim Kardashian-West, "Çoğunuzun bildiği üzere Kanye'nin bipolar bozukluğu var. Kendileri ya da sevdikleri bipolar bozukluğu yaşayan kişiler, bu durumun anlaması son derece karmaşık ve acı verici olduğunu bilir" demişti:

Hem çocuklarımıza karşı hem de sağlığı söz konusu olduğunda Kanye'nin mahremiyetine karşı fazla koruyucu olduğum için bunun evde bizi nasıl etkilediğini kamuoyuyla hiç paylaşmamıştım. Ama bugün, damgalama ve akıl sağlığına dair yanlış anlamalar sebebiyle yorum yapmam gerektiğini hissediyorum.

Halka mal olmuş bir isim olması ve eylemlerinin zaman zaman güçlü fikirlere ve duygulara yol açması sebebiyle Kanye'nin eleştirilere maruz kalmasını anlıyorum.

Kanye, annesini kaybetmenin acısını yaşamış bir sanatçı ve siyahi bir adam olmanın getirdiği baskıları taşıyan biri olmanın yanı sıra bipolar bozukluğunun artırdığı baskı ve yalnızlıkla da başa çıkması gereken harika ama karmaşık bir insan. Kanye'ye yakın kişiler onun yüreğini biliyor ve sözlerinin bazen niyetleriyle uyuşmamasını anlayışla karşılıyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU