30 yıl sonra Scientology'den ayrılan aktris, Tom Cruise'un kızı hakkındaki "ana planı" anlattı

Eski Scientology müridi Leah Remini, Cruise'un kızını büyüdüğünde tarikata sokmaya çalışacağını öne sürdü

 Tom Cruise'un Katie Holmes ile evliliğinden dünyaya gelen kızı Suri Cruise şu anda 14 yaşında (Reuters)

Scientology tarikatının eski müritlerinden Liah Remini, Tom Cruise'la ilgili şok edici iddialarına devam ediyor.

Remini'ye göre ünlü aktör, tarikata katılmasını sağlamak için için eski karısı Katie Holmes'tan olan 14 yaşındaki kızı Suri'nin büyümesini bekliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

New York Post'a açıklamalarda bulunan 50 yaşındaki Remini "Scientology tarikatı Katie'yi baskıcı biri ve bir düşman olarak görüyor. Bu nedenle Tom diğer Scientology üyeleri gibi onun Suri'yle bağlantısı olmaması gerektiğine inanıyor. Eminin Tom'un ana planı, Suri büyüyene kadar bekleyip sonra onu tarikata çekmek ve annesinden uzaklaştırmak" ifadelerini kullandı.

Komedi dizisi King of Quuens'de rol alan oyuncu, Holmes'un 2012'de Cruise'dan aniden ayırlmasına şaşırdığını da söyledi.

Katie'in Scientology'de olduğunu biliyordum ve Tom'un dünyasıyla çok beyni yıkanmış görünüyordu. Ancak zaman geçtikçe yaptığı şeylerin kızını korumak için olduğunu anladım. Kızını korumak için bir çeşit anlaşma yaptığını varsayıyorum.

Crusie'un temsilcileri New York Post'a Remini'nin iddialarıyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

Remini annesinin Scientology tarikatına girmesi sonucu 9 yaşından beri tarikatın içinde büyümüştü. Scientology Kilise'sinin lideri David Miscavige'in yönetim şeklini sorguladıktan sonra 2013'te tarikattan ayrılan Remini, 2015'te "Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology" adlı anı kitabını yazdı.

30 yıl sonra terk ettiği tarikata karşı kampanya yürüten TV yıldızı Remini ayrıca eski Scientology üyelerinin ayrıldıktan sonra yaşadıklarını araştıran "Leah Remini: Scientology and the Aftermath” adlı bir belgeselde de yer almıştı.

Remini, temmuz ayında yaptığı bir açıklamada da "Tom, bu ‘iyi adam’ rolünü uzun süredir oynuyor. Çünkü Scientology politikasının istediği şey bu: Dünya çapında iyi bir imaj yaratmak ve ‘iyi davranışların’ duyulmasını sağlamak. Ama aslında eylemlerine bakarsanız, tutarlı biri olmadığını görürsünüz" ifadelerini kullanmıştı.

Remini, 58 yaşındaki Cruise'un neden tarikatın “poster çocuğu” olduğunu sorduğunda başının belaya girdiğini iddia etmiş ve “Böyle davranmamak gerektiğini çabucak öğrendim. Çünkü Tom Cruise, Scientology'de bir mesih olarak kabul ediliyor” demişti.

 Ünlü aktörün "iyi birisi olmadığını" söyleyen Remini Cruise'un 15 yıldır kayıp olan en iyi arkadaşının eşi Shelly Miscavige için de hiçbir şey yapmadığını söylemişti.

 

Independent Türkçe, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU