Tom Cruise ve Elon Musk'ın uzay filmine dair yeni detaylar ortaya çıktı

Filmin uzayda çekileceği düşünüldüğünde tahmin edilen bütçenin üstüne artabileceği de olası

Kısa süre önce Görevimiz Tehlike 7 için Polonya'da bir köprü patlatma fikrinin gündeme geldiği belirtilmişti (Paramaount Pictures/Scott Garfield)

Tom Cruise ve Elon Musk’ın uzayda çekilecek ilk film olma özelliğini taşıyacak yapıma dair yeni detaylar paylaşıldı. 

Mayıs’ta ismi henüz belli olmayan filmde Cruise ve SpaceX şirketinin CEO’su Musk’ın NASA’nın yardımıyla birlikte çalışacağı söylenmişti. 

NASA Başkanı Jim Bridenstine, filmin çekileceğini yaptığı şu paylaşımla doğrulamıştı:

NASA, Tom Cruise ile Uluslararası Uzay İstasyonu’nda bir film üzerine çalışmaktan heyecan duyuyor. NASA’nın iddialı planlarını gerçeğe dönüştürmek adına yeni nesil mühendislere ve bilim insanlarına ilham vermek için popüler medyaya ihtiyacımız var.

Öte yandan filmin yapımcı şirketi olması beklenen Universal Pictures’da fikrin nasıl karşılandığı ve filmin bütçesine dair yeni detaylar da tartışılmaya başladı. 

NME'nin haberine göre Universal Picture’ın projeyi onaylaması için Tom Cruise’un yönetmen Doug Liman, Christopher McQuarrie ve PJ van Sandwijk ile birlikte “canlı online görüşme” yaptığı aktarıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin senaryosunun yazılma aşamasında olduğu ve yaklaşık 200 milyon dolar (yaklaşık 1 milyar 390 milyon TL) civarında bir bütçesinin olacağı tahmin ediliyor. Cruise'un ise oyuncu ve yapımcı olarak 30 ile 60 milyon dolarlık (yaklaşık 208 ile 416 milyon TL) bir kazanç elde etmeyi planladığı düşünülüyor

Daha önce Musk’ın da projede yer alacağı söylenmişti ve Cruise ile birlikte Görevimiz Tehlike’de (Mission: Impossible) yer alan senarist McQuarrie’nin de projede yer alabileceği belirtiliyor. McQuarrie; Cruise, Liman ve van Sandwijk’in yanı sıra danışman olarak bulunacak. 

Henüz prodüksiyon aşamasında olmayan filmin ne zaman vizyona gireceğine dair net bir tarih mevcut değil. 

Doug Liman’ın Daisy Ridley ve Tom Holland’ın başrollerde yer aldığı Chaos Walking’in post prodüksiyonu üzerinde çalıştığı biliniyor. 

Öte yandan Cruise açısından da Görevimiz Tehlike 7 çalışmalarının devam ettiği kısa süre önce medyaya yansımıştı. 

Uzay filmine dair tasarılar devam ediyor olsa da hala bilinmeyen çok fazla nokta var. 

 

Independent Türkçe, NME

DAHA FAZLA HABER OKU