Yeni Zelanda'da 102 gün sonra Kovid-19 vakası görüldü: Kent karantinaya alındı, halk marketlere koştu

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern bu duruma karşı hazırlıklı olduklarını ifade etti

Fotoğraf: AFP

Yeni Zelanda'nın başkenti Auckland'de 102 gün sonra ilk koronavirüs (Kovid-19) vakası tespit edildi.

"Ülke için kaynaklı" olduğu belirtilen vakanın görülmesinin ardından Auckland'da giriş ve çıkışlar kapatılarak karantina uygulaması başlatıldı.

Ülkede en son Kovid-19 vakası, geçtiğimiz haziran ayında Birleşik Krallık'tan gelen 2 kişide tespit edilmiş, bu vakalar "ülke dışı kaynaklı" olarak açıklanmıştı.

Başbakan: Hazırlıklıydık

Konuya ilişkin açıklama yapan Başbakan Jacinda Ardern bu duruma karşı hazırlıklı olduklarını ifade ederek, "Virüsün kaynağını bilmiyoruz. Önlemleri işte bu sebeple sıkı tutuyoruz. Cuma gününe kadar iş yerleri ve okul gibi yerlerden uzak durun ve dışarı çıkmak zorunda kalırsanız maskenizi takın" açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Doktor Ashley Bloomfield Auckland'in güney mahallelerinde yaşayan dört kişilik bir ailede Covid-19'a rastlandığını ve bu sebeple şehirdeki karantina kurallarının seviye 3'e çıkarılacağını duyurdu.

Halk marketlere koştu

Olayın basında geniş yer bulması ve hükümetin karantina kararı sonrası ülkede panik havası oluşurken, bazı vatandaşların süpermarketlere akın ederek yiyecek ve içecek stokladığı görüldü.

5 milyon nüfusa sahip Yeni Zelanda'da bugüne kadar bin 570 Kovid-19 vakası tespit edilirken, virüs nedeniyle 22 kişi hayatını kaybetmişti.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU