Bundesliga ekibi Köln, formasında Dom Katedrali ile cami silüetine yer verdi

Almanya Bundesliga´nın köklü takımlarından Köln, yeni sezon formasında cami silüetine yer verdi

Köln'ün deplasman formasında Rhein Energie Stadı, Dom Katedrali ve Köln Merkez Camisi'nin silüetleri bir arada kullanıldı / Fotoğraf: @fckoeln

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Köln, 2020-21 sezonunda giyeceği formalarını tanıttı. 

Köln, deplasmanda giyeceği kırmızı formalarda, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln Merkez Camisi’nin de silüetine yer verdi. 

Kulübün internet sayfasında yer alan açıklamada, Köln takımının 2020-2021 sezonunda deplasmandaki maçlara geleneksel kırmızı formayla çıkacağı belirtildi.

 

 

Kırmızının çeşitli tonlarının bulunduğu bu formaya Köln’ün siluetinin de işlendiği ifade edilen açıklamada, siluette yalnızca Rhein Energie Stadı ve Köln Katedrali değil, Köln Camisi’nin de yer aldığına dikkat çekildi.

 

 

Bundesliga ekibinin Medya ve İletişim Direktörü Tobias Kaufmann konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Köln Kulübü´nün toleranslı ve saygı dolu toplumsal birlikteliği savunduğunu dile getirdi. 

Tobias Kaufmann, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Nereden geldiğin, neye inandığın, neye sahip olduğun, ne olduğun, nasıl yaşadığın ya da kimi sevdiğin fark etmeksizin Almanya´nın en güzel şehrine hoş geldin.

Kaufmann ayrıca, takımın her yıl farklı dine mensup birçok taraftarına dini günlerde mesajlar da gönderdiğine ve yaptıkları bu uygulamanın önemli tepkiler aldığını da sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe, Skor

DAHA FAZLA HABER OKU