Ringlere geri dönmeye hazırlanan efsanevi boksör Mike Tyson köpekbalığını "nakavt etti"

Son zamanlarda ringlere yeniden döneceğinin sinyallerini vererek boksseverleri heyecanlandıran Tyson, ringlerden önce yeteneklerini su altında denedi

Eski dünya ağır sıklet boks şampiyonu Mike Tyson, Discovery Channel'ın "Shark Week" adlı özel yayını kapsamında bir büyük beyaz köpekbalığıyla su altında kapıştı.

Bahamalar'da kafessiz şekilde dalış yapan 54 yaşındaki Tyson çevredekilerin de yönlendirmesiyle köpekbalığının burnunu tutarak hayvanı "tonik hareketsizlik" adı verilen duruma soktu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu durumda köpekbalıkları geçici olarak hareketsizlik yaşıyor. Daha önce karşılaşmayı "Tyson, Jaws'a Karşı" adıyla duyuran Discovery Channell izlyecilere karşılaşmada köpekbalığına zarar verilmediğini vurgulamıştı.

Bilim insanlarının sıklıkla araştırmalarını güvenli şekilde yapmak için kullandığı bu yöntemde köpekbalıklarının burnundaki duyu gözenekleri uyarılıyor ve hayvanı ters döndürülerek geçici bir felç durumuna sokuluyor. Bırakıldığında hayvan normal durumuna geri dönüyor.

Discovery Channell açıklamasında  bunun boks dünyasındaki "nakavta" karşılık geldiğini söyledi. Tyson'sa yaşadığı deneyim hakkında yaptığı açıklamada "ölümüne korktuğunu" kabul etti.
 


Tyson daha önce köpekbalığıyla karşılaşmasının amacını şu sözlerle ifade etmişti: 

Ben bunu 54 yaşında ringe geri dönme korkumun üstesinden gelmekle kıyaslıyorum. Shark Week'i yaparken edindiğim tecrübeden, beni korkutan ne olursa olsun, hayatta en yüksek potansiyelime ulaşmak ve Tanrı'ya yaklaşmakta beni engelleyen ne olursa olsun, hala zorlukları göğüsleyebildiğimi öğrendim.

15 yıllık bir aradan sonra ringe geri dönmeye hazırlanan eski ağır sıklet boks şampiyonu 8 raundluk gösteri karşılaşmasında Roy Jones Jr. ile karşılaşacak.

Müsabaka 28 Kasım tarihine ertelenmişti.

 

Independent Türkçe, Sportbible, Mirror

DAHA FAZLA HABER OKU