Zomato çalışanlarına regl izni verecek

Trans kadınlar için de geçerli olan regl izni, Türkiye şefi tarafından "biyolojik farkların anlayış, güven ve saygıyla karşılandığı bir kültüre sahip olmaktan gurur duyuyoruz" ifadeleriyle duyuruldu

Fotoğraf: Zomato

Dünyanın birçok bölgesinde hizmet veren mekan keşif platformu Zomato, kadın çalışanlarına regl izni vereceğini duyurdu.

Buna göre Zomato’da çalışanlara bir yıl içerisinde kullanabilecekleri 10 günlük “regl izni” verilecek.

5 binden fazla çalışanın olduğu Zomato’nun CEO’su Deepinder Goyal çalışanlarına gönderdiği bilgi notunda “Bu sebeple izin almak isteyenler utanmamalı. Çalışma arkadaşlarınıza regl izninde olduğunuzu söyleyebilir ya da bu konuda yazışabilirsiniz” dedi.

Bu karar Zomato’nun bulunduğu 24 ülkeden birisi olan Türkiye’de de geçerli.

Zomato’nun Türkiye şefi Cankut Aydın, trans kadınlar da dahil olmak üzere adet izni uygulamasına başladıklarını duyurdu:

Bugün itibariyle Türkiye dahil faaliyette olduğumuz ülkelerde tüm kadın (transgender dahil) çalışanlarımız için adet izni uygulamasını başlatıyoruz. Menstrüasyon dönemi sebebiyle fizyolojik ve/veya ruhsal olarak kötü hissetmenin ve bu sebeple çalışamayacak olmanın iş hayatında rahatlıkla dile getirebileceği, biyolojik farkların anlayış, güven ve saygıyla karşılandığı bir kültüre sahip olmaktan gurur duyuyoruz. Bu bağlamda ihtiyacı olan çalışanlarımız için senede 10 gün adet izni uygulamamızı hayata geçiriyoruz.

Kadın, erkek, eşcinsel, trans… 6 ay ücretli doğum izni

Aydın ayrıca Türkiye’de de geçerli olan diğer uygulamaları şöyle hatırlattı:

  • Zomato çalışanları kadın, erkek, eşcinsel, transgender fark etmeksizin 6 ay ücretli doğum izni,
  • Doğan bebek için şirket olarak 1000 ABD Doları aile desteği.

Ünlü uygulama, 2017’de Türkiye ofisini kapatmıştı. Bir yıl sonra Türkiye’ye geri dönen Zomato’da dünya çapında 1.5 milyondan fazla restoran kayıtlı bulunuyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU