Fernando Muslera: Henüz koşamıyorum ama beklenenden daha iyi durumdayım

Galatasaraylı Muslera, takımdaki geleceği ve sakatlığı hakkında açıklamalarda bulundu

Fernando Muslera / Fotoğraf: AA

Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, ülkesinde yayın yapan radyo kanalı M24'e açıklamalarda bulundu.

Sarı-kırmızılı takımda mutlu olduğunu ifade eden Muslera, "Bir yabancı olarak uzun yıllardır bu takımda oynamak bana gurur veriyor. Bugüne kadar asla ayrılmamı istemediler. Takımı ne kadar sevdiğimi her zaman takdir ettiler" şeklinde konuştu.

Geleceği hakkında da açıklamalarda bulunan deneyimli file bekçisi, şu ifadeleri kullandı:

Bir gün Uruguay'a dönmek istediğimi her zaman söyledim. Futbola Wanderers'ta başladım. Nacional'de oynadım. Dönüş kararını vermeden evvel beni isteyen takımı incelemem gerekiyor. Kalesinde genç bir isme sahip olan bir takıma gitmek istemiyorum. Zaten Galatasaray'da iki yılım daha var.  Sonrasında ne olacağını göreceğiz.

Çaylur Rizespor maçında yaşadığı sakatlığın ardından mevcut durumuyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Muslera, ameliyattan üç hafta sonra koltuk değneklerini attığını belirterek, şunları kaydetti:

Bu durum benim için bile sürpriz oldu. Şu anda yürümemde hiçbir sıkıntı yok. Henüz koşamıyorum ama beklenenden daha iyi durumdayım. Şu sıralar nörobilim ile ilgileniyorum. İlgi çekici ve güzel bir şey. Fiziksel antrenman yapamadığım için göz egzersizlerine başladım. Reaksiyon çalışması yapıyorum. Yeniden antrenmanlara başlayana kadar bunu yapacağım.

Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray'ın Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynadığı maçta tibia ve fibula kemikleri kırılan Fernando Muslera, kariyerinin en ciddi sakatlığını yaşamıştı.

Galatasaray tarihinin en fazla forma giyen yabancı futbolcusu olan Muslera, sarı-kırmızılı kulüpte oynadığı 9 sezonda 5 Süper Lig, 4 Türkiye Kupası ve 5 kez de TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU