İYİ Parti Genel Sekreteri Poyraz: Cumhur İttifakı’nın partimizin yerli ve milli olduğunu itiraf etmiş olması bizim için kıymetli

Poyraz, Cumhur İttifakı liderlerinin İYİ Parti açıklamalarını değerlendirdi; yerli ve millilik noktasında daha önceki açıklamaları ile ilgili bir mahcubiyetleri olduğunu ifade etti

Fotoğraf: Twitter

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e “Evine dön” davetinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “HDP'yle terör örgütleriyle el ele olmak, milli ve yerli olarak düşündüğümüz İYİ Parti'ye hiç uygun düşmeyebilir” ifadelerine İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz yanıt verdi.  

Poyraz, “Uzun zamandır yerli ve milli olmadığımızı söyleyen Cumhur İttifakı’nın partimizin yerli ve milli olduğunu itiraf etmiş olmaları bizim için kıymetli. Dolayısı ile bu yerli ve millilik noktasında daha önceki açıklamaları ile ilgili bir mahcubiyetleri var. Kaldı ki üstü kapalı olarak özür dilemek de bir erdemdir. Bunu kabul etmekte başka bir erdemdir” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bahçeli’nin Akşener’e "evine dön" çağrısında bulunmasına ilişkin olarak Erdoğan,"Sayın Bahçeli'nin daveti ise benim yadırgadığım bir davet değildir" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Erdoğan, “Çünkü dağınıklıkta bir şey yok. Hele hele HDP'yle terör örgütleriyle el ele olmak, milli ve yerli olarak düşündüğümüz İYİ Parti'ye hiç uygun da düşmeyebilir. Böyle bir sıkıntının olduğu hasebiyle zaten böyle bir davet gerçekleşmiştir diye düşünüyorum” demişti.

Poyraz: Üstü kapalı olarak özür dilemek de bir erdemdir

İktidarın kendilerinden üstü kapalı da olsa yerli ve millilik konusunda özür dilemesinin bir erdem olduğunu ifade eden Poyraz, “Biz güçlendirilmiş ve iyileştirilmiş parlamenter sisteme dönüş noktasında destek verilmesi bizim önceliğimiz. Eğer bir iş birliğinden bahsediyorlarsa iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş yönündeki çalışmalarımıza destek sağlamaları ve katkıda bulunmaları bizim için değerli. Uzun zamandır yerli ve milli olmadığını söyledikleri partimizin yerli ve milli olduğunu itiraf etmiş olmaları bizim için kıymetli. Dolayısı ile bu yerli ve millilik noktasında daha önceki açıklamaları ile ilgili bir mahcubiyetleri var. Kaldı ki üstü kapalı olarak özür dilemek de bir erdemdir. Bunu kabul etmekte başka bir erdemdir” diye konuştu.

 

Independent Türkçe, Yeniçağ

DAHA FAZLA HABER OKU