Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yunanistan ile Mısır arasında yapılan anlaşmanın hiçbir kıymeti harbiyesi yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası ekonomi ve dış politikadaki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikinci kez Ayasofya’da cuma namazını kulmasının arından, ekonomi ve dış politikadaki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Beyrut patlamasının failleri şuan için belli değil. Bizim de yaptığımız görüşmelerde buna benzer bir bilgi yok. Bu yüzden patlamayı şunlar yapmıştır diyemiyoruz.

Patlama büyük bir felaket. Bu konuya ilgili olarak nitrat kaynaklı olduğu söyleniyor. Şu aşamada bilgilendirme yapıldı diyemeyiz. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

Askeri uçağımızla bizde Beyrut'a yardımlar gönderdik. Askeri ve sağlık noktasında yardımlarımız var. Lübnan Cumhurbaşkanı'na yaralıları ülkemize taşıyabileceğimizi ilettim.  Lübnan hakının yanında olacağız.

Yunanistan ile Mısır arasında yapılan bu anlaşmasının hiçbir kıymeti harbiyesi yok.  Niye yok? Şimdi bir defa buralara baktığımız zaman özellikle Yunanistan'ın yani Libya ile ilgili olarak buradaki kıyıdaş olma konusunda bir alakası var mı? Ne işi var orada? Mısır'ın bir alakası var mı? Yok.

Biz Libya ile böyle bir anlaşma yaptık onlarda bu işlerin üstüne atladılar. Bu anlaşmanın bize karşı yapılmadığını söylüyorlar. 

Başta ABD olmak üzere, Rusya ve Avrupa'da salgın sonrası ekonomideki sorunları görebilirsiniz.

Türkiye bir tırmanışta. Ama bizim bu tırmanışımızı görmek istemeyenler var. Türkiye bir uçuşun içinde. Ne kadar yanlış anlatırlarsa anlatsınlar, biz kalkınmamızı yüksek oranda devam ettiriyoruz ve devam ettireceğiz.

Türkiye ekonomisi dimdik ayakta. Bugün güçlüyüz yarın daha da güçlü olacağız.

 

 

Ayrıntılar gelecek...

DAHA FAZLA HABER OKU