Martı’nın CEO'su Öktem: Bu regülasyon gelecek ve devlet ne derse biz ülkeye faydalı olmak için elimizden geleni yapıyor olacağız

Öktem konuk olduğu Youtube programında “Vatanını seven her Türk iş adamı gibi dememiz gereken şey; devlet başa, kuzgun leşe” ifadelerini kullandı

Fotoğraf: Ekran alıntısı / YouTube

İstanbul ve Ankara’da yaygın olarak kullanılan scooter kiralama uygulaması Martı’nın CEO'su Oğuz Alper Öktem, elektrikli scooter’lara yönelik yapılacak yasal düzenleme hakkında konuştu.

Öktem, “Bizim burada vatanını seven her Türk iş adamı gibi dememiz gereken şey; devlet başa, kuzgun leşe. Devlet başımızda olduğu sürece sıkıntı olmaz. Bu regülasyon gelecek ve devlet ne derse, biz istihdam yaratmak, ülkeye faydalı olmak ve bu ülkeye faydalı olmak için elimizden geleni yapıyor olacağız” ifadelerini kullandı.

YouTube'da yayınlanan 'capslock' kanalına konuk olan Öktem şu ifadeleri kullandı:

Arabayla da ters yönden gitsen ceza yersin. Bu çok normal bir şey. Sonuçta trafiğin bir kuralı var. Ama bu konuyla alakalı bir regülasyon geliyor. Bizim burada vatanını seven her Türk iş adamı gibi dememiz gereken şey: Devlet başa, kuzgun leşe. Devlet başımızda olduğu sürece sıkıntı olmaz. Bu regülasyon gelecek ve devlet ne derse, biz istihdam yaratmak, ülkeye faydalı olmak ve bu ülkeye faydalı olmak için elimizden geleni yapıyor olacağız. Benim bu konuda söyleyeceğim temel şey şudur; devlet ne derse odur. Biz naçizane haddimize düşmeyerek, eğer sorarlarsa sektörümüz için doğru olduğuna inandığımız şeyleri söyleriz. Onun dışında da karar oranındır. Biz devlete baba gözüyle bakan insanlarız. En iyisini devlet bilir. Devletimiz ne derse, biz de onun bir sonucu olarak yine istihdam yaratmaya, işimizi yapmaya, teknoloji yaratmaya, ülkeye yatırım getirmeye ve dolar sokmaya devam ederiz.

25 milyon dolarlık yatırım aldı

2018’de kurulan elektrikli scooter kiralama girişimi Martı, geçen günlerde 25 milyon dolarlık yeni yatırım aldığını duyurmuştu.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

“Düzenleme şart”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise 14 Temmuz’da Hürriyet’e verdiği röportajda elektrikli scooterlar için bir yasal düzenleme yapılacağını söylemişti. 

Scooter kullanımı artışının güzel bir şey olduğunu söyleyen Karaismailoğlu, “Ancak onlarla ilgili beyin jimnastiği yapıyoruz” demiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: 

Nasıl olacağı netleşmedi. Mutlaka bir düzenleme gelecek. Sonuçta yolcu taşıyorlar. ‘Ben vergi veriyorum’ demekle olmuyor. İşin içine yolcu taşımacılığı girdiğinde, trafiğe çıkma girdiğinde yapılması gereken bazı şeyler var.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU