Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara'nın görev yeri değiştirildi

Çeşme Kaymakamlığı görevine İzmir Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı getirildi

Fotoğraf: Çeşme Kaymakamlığı

İçişleri Bakanlığı, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara'nın görev yerine değiştirdi. 

Kara'nın yerine İzmir Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı getirildi. 

Anadolu Ajansı'nın haberinde "Çeşme'de fahiş fiyat uygulamaları ile sahillerde koronavirüs tedbirlerinin yeterince uygulanmadığına ilişkin görüntülerin, Kara'nın görev yerinin değiştirilmesinde etkili olduğu öne sürüldü" ifadesine yer verildi.

Ne olmuştu?

Ukraynalı model Kyryliuk’in İzmir'in Çeşme ilçesindeki bir sahil plajında yer alan bir mekanda güvenlik görevlileri tarafından saldırıya uğradığı iddia edilmişti.

Kyryliuk, sosyal medyadan olay sonrası çekilmiş bir fotoğrafını paylaşmıştı:

daria-dha_16_9_1596553634-880x495.jpg

Fotoğraf: Instagram


Saldırıdan sonra model Daria Kyryliuk ve arkadaşları Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne şikayette bulunmuş, polis olayla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Kyryliuk, "Arkadaşlarımızla eğlenmek için Momo Beach Club'a gittik. Yabancı uyruklu arkadaşlarım da vardı. Güvenlik görevlisiyle problem yaşadık. Erkek arkadaşlarımla kavga etmeye başladılar. Daha sonra iki kişi bana vurmaya başladı. Beni yere düşürdüler. Sonrasını hatırlamıyorum. Daha sonra eve gittik. Eve gittikten sonra ağladım ve panik atak geçirdim” demişti.

Kyryliuk şöyle devam etmişti:

Ondan sonra hastaneye gittik. Arkadaşlarımdan birisinin yüzü kanıyordu, yaralanmıştı. Daha sonra benden kan aldılar. Bizi orada bir iki saat tuttular. Sonra karakola gittik ve bizden ifademizi istediler. Sabah 5'e kadar ifade verdik. Beşten sonra arabayla İzmir'e gittik. Uyku hapı aldım ve İstanbul'a döndük. Şeyma Subaşı benim arkadaşım. Bu konuda Şeyma'dan yardım istedim. Şeyma'nın ilgiye ihtiyacının olduğunu zannetmiyorum. Bana yardım etmesi için onu da paylaştım. Turizm Bakanı'na bizi desteklediği ve arkamızda durduğu için çok teşekkür ediyorum.

Hacı Mehmet Kara kimdir?

Kara hakkında Çeşme Kaymakamlığı'nın internet sitesinde şu bilgiler yer alıyor:

24 Temmuz 1966 yılında Sivas’ta doğdu İlk, Orta ve Lise öğrenimini Sivas’ta yaptı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu.1989 Yılında Kırşehir Kaymakam adayı olarak memuriyete başladı. Sinop-Türkeli Kaymakamı, Erzurum-Köprüköy Kaymakamı, Niğde-Altunhisar Kaymakamı, Bartın-Amasra Kaymakamı, Şırnak-Silopi Kaymakamı, Yozgat-Yerköy Kaymakamı, Tokat Vali Yardımcısı, Kocaeli Vali Yardımcısı olarak görev yaptı.15.12.2016 tarihinden itibaren İzmir-Çeşme Kaymakamı olarak görev yapıyor. Evli 2 Çocuk sahibi, İngilizce biliyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU