Bülent Arınç İstanbul'u kaybedilen şehirler arasında saydı: İki şehrin kaybını AK Parti için başarı olarak göremeyiz

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ücretsiz verilen kitabını imzaladı, ardından gazetecilere yerel seçimlerin sonuçlarını değerlendirdi

Bülent Arınç, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği kitap fuarında “Türkiye Siyasetindeki Anlar” konulu bir konferans verdi.

Arınç’ın kitabı ücretsiz dağıtıldı

Konferansta, kendi siyasi hayatının anlatıldığı “Arınç-Küçük Erbakan” adlı kitaba dair bilgiler veren Arınç, Türkiye siyasi tarihinin belli dönemlerine dair düşüncelerini paylaştı. Katılımcılara ücretsiz dağıtılan kitabı imzaladıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Arınç, Ankara ile birlikte İstanbul'u da AK Parti'nin kaybettiği şehirler arasında saydı. "İki şehrin kaybedilmesini AK Parti açısından başarı olarak göremeyiz" dedi. Ancak Arınç'a göre toplamda aldığı oy açısından AK Parti başarılı. Eski TBMM Başkanı Böylesine kıyasıya ittifaklar içerisinde geçen bir seçimde yüzde 45'e yakın bir oyla çıkmış olmak AK Parti açısından başarıdır" dedi. Arınç CHP'nin de seçimde başarılı olduğunu söyledi:

"Total baktığınız zaman Genel Başkanımız Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan da aynı şeyi söylüyor; 'Geldiğimiz noktada bir başarısızlık söz konusu değildir' diyor. CHP kendi açısından başarılı görülebilir, en azından iki büyükşehirde önde görünüyor, henüz İstanbul sonuçlanmış değil. İzmir'i alacağını zaten herkes kabul ediyordu. Bunun yanında da hiç umulmadık illerin belediyelerini aldı."

“Çıkacak sonuca saygı gösterelim”

İstanbul'un bazı ilçelerinde olağanüstü itiraz yöntemine gidileceğini hatırlatan Arınç, "İstanbul'daki seçimlerde de en son aldığım haber, Maltepe ve Büyükçekmece Belediyeleri için sayımlar bitti ama olağanüstü itiraz yöntemine gidilecek. Büyükşehir için de zannediyorum öyle bir itiraz yolu var” dedi. Arınç şunları söyledi:

“Kanunda bir imkanlar varken buna göre karar vermek Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) işidir. Biraz daha sabırla bekleyelim, çıkacak sonuca da saygı gösterelim. Kazanan insanları da tebrik edelim. Ankara göreve başladı, hiçbir olağanüstülük olmadı. İstanbul'da da çıkacak sonuç, İster Binali Yıldırım açısından olsun isterse Ekrem İmamoğlu açısından olsun elbette halkımızın takdiridir. Bunlara da saygı göstereceğiz. Büyükşehirleri 5 yıl bu arkadaşlarımız yönetecekler."

DAHA FAZLA HABER OKU