Dört kişinin öldüğü, bir çocuğun kayıp olduğu Foça’daki tekne faciasında kaptan, adliyeye sevk edildi

İzmir’in Foça ilçesinde pazar günü gerçekleşen tekne kazası sonrası firar eden kaptan gözaltına alındı. Görgü tanıkları, dört kişilik tekneye 10 yolcu alındığını söyledi

Boğulanların cesetleri, Foça Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı/ Fotoğraf: AA

Dört kişinin öldüğü, bir çocuğun ise hâlâ kayıp olduğu Foça’daki tekne kazası sonrası teknenin kaptanlığı yapan Adem D. polis ekiplerince gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.  Teknenin gerçek sahibi ise ifade vermesinin ardından serbest bırakıldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2 Ağustos’ta İzmir’in Foça ilçesinde gerçekleşen olayda, “Egem” ismindeki tekne, saat 16:00 sıralarında Kumburnu mevkiinden denize açıldı. 

Yaklaşık yarım saat sonra ise Hayırsız Adası yakınlarında seyir halinde olan tekne alabora oldu ve battı. Yetkililerin açıkladığı bilgiye göre teknede yeterli sayıda can yeleği yoktu. 

Teknede bulunan Şennur Avcı, Sermin Özerman (38), Elifnaz Özerman (16) ve Çınar Ege Göksoy (9) boğularak yaşamını yitirirken, 8 yaşındaki Sarp Göksoy isimli çocuk denizde kayboldu. Olayda altı kişi de yaralandı. 
 

Foça İHA
"Egem" adlı beş metrelik tekneye 10 yolcunun bindirildiği belirtildi/ Fotoğraf: İHA


Dört kişilik tekneye 10 kişi bindi 

Olay yerine ulaşan ve ilk cesedi sudan çıkaran Boueno Su Sporları İşletme Sahibi Ferhat Yılmaz, Anadolu Ajansı’na verdiği röportajda dün jet ski ile denize açıldığı esnada denizden birinin kendisine el salladığını söyledi. 

İki kişinin tekne üzerinde olduğunu ve diğer insanların suda bulunduğunu söyleyen Yılmaz şöyle devam etti: 
 

Cesetlerden birini ben çıkardım. Suyun altından çıkarıp kenara getirdim. Ölmüştü kurtaramadık. Arkadaşlarımız hâlâ kayıp olan bir kişiyi arıyorlar. 

Yaklaşık 5 metrelik bir tekneye 10 kişi binmişler. Akşam da hava biraz sertti. Kaza kaçınılmaz gibi bir şey oldu. Benden önce olay yerine ulaşanlar vardı ben daha sonra fark ettim hemen hızla olay yerine gittim.

Yılmaz, olay yerine ulaştığında dört kişinin de öldüğünü gördüğünü, teknenin de tamamen battığını sözlerine ekledi.


Dört kişilik olduğu öğrenilen tekneye 10 yolcu alan kaptan, olayın ardından yüzerek karaya çıkmış ve kayıplara karışmıştı. 

Olayla ilgili Foça Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma devam ediyor. 

 

İHA, AA

DAHA FAZLA HABER OKU