Bakan Soylu bayram tatilinin trafik kazası bilançosunu açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkâri'de sabah saatlerinde 6 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili "Duyunca başıma bir ağrı girdi ve hâlâ çıkmadı" dedi

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bayram tatilinde yaşanan trafik kazalarının bilançosunu açıkladı.

Soylu, tatil sırasında şu ana kadar 45 kişinin hayatını kaybettiğini ifade ederken, Hakkâri'de uçuruma yuvarlanan araçla ilgili "Sabah erken vakitlerde Hakkâri'de 6 vatandaşımızın göller bölgesinde uçurumdan aşağı yuvarlanarak hayatını kaybettiğini duyunca başıma bir ağrı girdi ve hâlâ çıkmadı" yorumunu yaptı.

"Son 10 yılın beş günlük bayram ortalamalarına göre hem trafik kazalarındaki oran ciddi bir şekilde düşmüştür hem de hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı ciddi oranda düşmüştür ama bu bize yeterli değildir" diyen Soylu'nun açıklamalarının tamamı şöyle:

Mümkün olduğunda gece yola çıkmazlarsa hem görüş kabiliyetleri daha yüksek olur. Dinlenmiş bir şekilde yola çıksınlar. Uykusuz şekilde yola çıkmasınlar, emniyet kemerlerini taksınlar.

Yine bir tavsiyemiz daha var. Eğer kendinize uyku borcu olduğunuzu düşünüyorsanız lütfen bunu direksiyon başında ödemeyin. Bu bayramda dikkat etmemiz gereken birçok husus vardı ama bir husus daha var. Lütfen şerit ihlalleri yapmayın.Bayram müddetince, arefe gününden bugüne kadar şu saate kadar toplam 45 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Şunu söylemek isterim. Sabah erken vakitlerde Hakkari'de 6 vatandaşımızın göller bölgesinde uçurumdan aşağı yuvarlanarak hayatını kaybettiğini duyunca başıma bir ağrı girdi ve hâlâ çıkmadı.

Bunların her birinin bizi etkilediğini ve bize bir travmaya yol açtığını söylemek istiyoruz ki her birimiz dikkatli olalım.

Bütün trafik kurallarına mümkün olduğunda riayet edelim ki bayramı hüzne döndürmeyelim.

Bir rakam daha vermek isterim son 10 yılın 5 günlük bayram ortalamalarına göre hem trafik kazalarındaki oran ciddi şekilde düşmüştür, hem de hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı düşmüştür.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU