Yaklaşık 17 bin kişinin öldüğü İran'da durum kötüleşiyor... Bakan Yardımcısı Herirçi: 72 milyon İranlı koronavirüs tehdidi altında

İran'da yeni tip koronavirüs kaynaklı hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 226 artarak 16 bin 569'a yükseldi. Artan vakalar nedeniyle kırmızı seviye olarak belirlenen eyaletlerde bayram namazı kılınmayacak

Yaklaşık 17 bini kişinin öldüğü İran’da durum kötüleşiyor / Fotoğraf: AFP

İran'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında bilanço giderek ağırlaşıyor. 

Tahran Cuma İmamları Belirleme Kurumu Temsilcisi Mahmud Seyah "kırmızı" olarak belirlenen eyaletlerde her türlü etkinliğin yasak olacağını belirterek, "Koronavirüs ile Mücadele Konseyi'nin aldığı karar doğrultusunda kırmızı seviyede olan bölgelerde Kurban Bayramı namazı kılınmayacak" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Tahran virüsün yayılma merkezi oldu"

İran medyasına açıklamalarda bulunan Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi başkent Tahran'daki duruma değinerek, "Başkent Tahran, artık korona virüsün yayılma merkezi oldu" diye konuştu.

Herirçi, koronavirüsün Tahran'dan diğer şehirlere yayılmaya başladığını belirterek, "Şehirlerarası yolculuk yapanlar Tahran'dan geçmekteler ve virüsü diğer şehirlere yaymaktalar" dedi. 

Ülke genelinde 72 milyon İranlının korona virüs tehdidinin fazla olduğu kırmızı eyaletlerde yaşadığını vurgulayan Herirçi, "26 eyalet kırmızı ve 5 eyalet sarı seviyede. Toplam 72 milyon İranlı korona virüs tehdidinin olduğu bu eyaletlerde yaşamakta" şeklinde konuştu.

“350 sağlık çalışanı virüse yakalandı”

Başkent Tahran’da koronavirüs ile mücadele merkezlerinden olan Tahran Sina Hastanesi Müdürü Muhammed Talipnur de bin 200 personelin çalıştığı Sina Hastanesinde 350 sağlık çalışanda virüs tespit edildiğini aktardı.

Can kaybı 16 bin 569'a yükseldi

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, Kovid-19 salgınında son 24 saatte 226 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve 2 bin 621 yeni vaka tespit edildiğini söyledi.

Lari, böylece virüs kaynaklı toplam can kaybının 16 bin 569'a, vaka sayısının da 301 bin 530'a çıktığını aktardı.

Hastalardan 4 bin 41'inin durumunun ağır olduğunu ifade eden Lari, tedavileri tamamlanan 261 bin 200 kişinin ise taburcu edildiğini belirtti.

Sözcü Lari, ülkede şu ana kadar yapılan toplam test sayısının da 2 milyon 431 bin 804 olduğu bilgisini paylaştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU