İran’da virüs kaynaklı ölüm ve vakalar artarak devam ediyor... Cumhurbaşkanı Ruhani: Halk virüs ve yaptırımlar nedeniyle çok zor bir süreçten geçiyor

Cumhurbaşkanı Ruhani, İran halkının ABD yaptırımları ve yeni tip koronavirüs nedeniyle "çok ağır bir süreç geçirdiğini" söyledi. Ülkede son 24 saatte 195 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle ölü sayısı 15 bin 484'e çıktı

İran’da virüs ve yaptırımlar halkı zor durumda bırakıyor / Fotoğraf: AP

İran’ın başkenti Tahran'daki Koronavirüsle Ulusal Mücadele Kurulu toplantısı sonrasında konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD yaptırımlarına rağmen "direndiklerini ve diz çökmediklerini" söyledi.

Halkın zor bir süreçten geçtiğini belirten Ruhani, "Halkımız koronavirüs ve yaptırımlar nedeniyle çok ağır bir süreç geçiriyor. Yaptırımlar nedeniyle ekonomik sorunlar yaşandı, salgın da omuzlarındaki yükü çok ağırlaştırdı" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bazen kısıtlamaların kendisi sorunun kaynağı oluyor”

Tüm dünyanın salgının başında sokağa çıkma yasağı, seyahat yasağı, iş yerlerinin kapatılması gibi uygulamalara gittiğini fakat bunların çözüm olmadığını savunan Ruhani, devamında şu ifadeleri kullandı:

Bazen kısıtlamaların kendisi sorunun kaynağı oluyor. Üretim ve dağıtım ağı durursa halkın günlük yaşamı imkansız hale gelir. Bu yüzden yasaklar ve kısıtlamalar kalktı, herkes normalleşmeye gitti.

Ruhani, İran'ın birçok eyaletinde salgının tepe noktasının geçildiğini ve vaka sayısının düşüşe geçtiğini sözlerine ekledi.

Can kaybı 15 bin 484’e yükseldi

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, salgın nedeniyle son 24 saatte 195 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle toplam ölü sayısının 15 bin 484'e çıktığını bildirdi.

Ülkedeki toplam vaka sayısı da 2 bin 316 artarak 288 bin 839 oldu.

İran'da hastalardan 3 bin 70'inin durumu ağır seyrederken, tedavileri tamamlananların sayısı 251 bin 319'a ulaştı.

Ülkede Mazenderan, Fars, Doğu ve Batı Azerbaycan, Rezevi Horasanı, Elburz, Huzistan, Loristan, Gülistan, Kirman, Zencan ve İlam "kırmızı bölge" ilan edilmiş bulunuyor. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU