Salgın tedbirleri kapsamında iki ilde daha toplu mezarlık ziyareti yasaklandı

Ağrı Valiliği’nden yapılan açıklamada, bayram süresince salgın denetimlerinin süreceği ve kurallara uymayanlara para cezası verileceği kaydedildi. Sakarya Valiliği de bayram süresince toplu organizasyonların yasaklandığını açıkladı

Fotoğraf: AA

Ağrı Valiliği, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ek tedbirleri kapsamında toplu düğün ve bayram yemek organizasyonlarının yapılmamasına karar verildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Vali Osman Varol başkanlığında toplanan İl Pandemi Koordinasyon Kurulunun, Kovid-19 salgını nedeniyle ek tedbirler alınmasına oy birliğiyle karar verdiği belirtildi.

Açıklamada, ek tedbirler kapsamında, düğünlerin 12.00-14.00 ile 19.00-21.00 saatleri arasında yapılmasına, düğüne gelen misafirlerin girişlerde mutlaka ateşlerinin ölçülmesine, ateşi 38 dereceden yüksek olanların da en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilmesine karar verildiği ifade edildi.

Toplu mezarlık ziyaretleri yasaklandı

Şehirde, Kurban Bayramı süresince toplu olarak mezarlık ziyaretlerinin yapılması da yasaklandı.

Açıklamada, bireysel mezarlık ziyaretlerinde yoğunluğun önüne geçmek için giriş çıkışların ayrı noktalardan maske, mesafe ve temizlik şartlarına uyularak yapılmasının kararlaştırıldığı kaydedildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Toplu düğün ve bayram yemek organizasyonlarının yasaklandığı kentte, il merkezi ve köylerde İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığınca gerekli denetimler yapılacak. Kurallara uymayanlara para cezası ve adli işlem uygulanacak.

Sakarya'da da bayram süresince toplu organizasyonlar yasaklandı

Sakarya'da da Kovid-19 tedbirleri kapsamında, Kurban Bayramı'nda toplu şekilde bazı etkinliklerin yapılmamasına karar verildiği bildirildi.

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisince alınan kararlara hassasiyetle uyulması gerektiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Kurban Bayramı arifesi ve Kurban Bayramı süresince toplu mezarlık ziyaretlerinin yapılmaması, bireysel yapılacak mezarlık ziyaretlerinde oluşabilecek insan yoğunluğunu azaltmak için ziyaretlerin arife ve bayramın birinci günü haricindeki diğer günlere yayılması, şartlar uygunsa mezarlıklara giriş çıkışların ayrı noktalardan yapılması, bu faaliyetler esnasında maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasına, denetim amacıyla mezarlıklarda belediye zabıtasının görevlendirilmesine karar verildi.

Kararda, bayram namazı ve bayramın birinci günü cuma namazının kılınması için vatandaşların açık alanlara yönlendirileceği vurgulanarak, "Vatandaşların kalabalık oluşmasına mahal vermeden en arka saftan başlayarak camiden ayrılmalarına, cami içerisinde ve çıkışında toplu bayramlaşmaya müsaade edilmemesine, bayram süresince toplu bayramlaşma ve resmi bayramlaşma törenleri, taziye, hasta ziyaretleri, mevlit gibi etkinliklerin yapılmamasına karar verildi" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, kesim yerlerinde toplu ikramlara ve etkinliklere izin verilmeyeceği bilgisi yer aldı.

Hangi illerde toplu mezarlık ziyareti yasak?

Bartın, Karabük, Zonguldak ve Gaziantep'te koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu mezarlık ziyaretleri yasaklanmıştı. 

Söz konusu illerde bireysel olarak yapılacak mezar ziyaretlerinde oluşabilecek yoğunluğu azaltmak için, mezarlık giriş ve çıkışlarının ayrı noktalardan yapılmasına karar verildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU