TFF Başkanı Özdemir, küme düşmenin kaldırılmasına tepki gösteren yayıncı kuruluşa yanıt verdi: Tahmin ediyorum orada bir yanlış anlama var

Süper Lig'de küme düşmenin kaldırılmasına yayıncı kuruluş tepki gösterdi. TFF Başkanı, beIN Sports'un açıklamalarına, "Tahmin ediyorum orada bir yanlış anlama var. Biz bu kararı bildirmiştik" diyerek yanıt verdi

Nihat Özdemir / Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Süper Lig'de küme düşmenin 2019-20 sezonunda kaldırılması ve 2020-21 sezonunun da 21 takımla oynatılacağını açıklamasının ardından yayın haklarını elinde bulunduran beIN Sports'tan karara tepki geldi.

Digiturk Spor İçeriklerinden Sorumlu Grup Başkanı Saad Saleh Al-Hudaifi geçen ay 4 kere görüştüklerini ve bu konunun kendilerine söylenmediğini belirterek, alınan kararın yayıncı kuruluşa sorulmadan verilmemesi gerektiğini düşündüklerini söyledi.

Saad Saleh Al-Hudaifi, kendilerinin kulüplerin ve TFF'nin ortağı olduklarını ve Türkiye markasını 108 ülkede tanıttıklarını belirterek şöyle konuştu:

Bu karar, benim için çok büyük bir sürpriz oldu. Bence doğru bir karar değil. Günlük işimizi, prodüksiyon maliyetimizi etkileyecek, kanallarımızın stratejisini etkileyecek. 114 maç yayınlayacağız. Coğrafi durumu da konuşmamız lazım. 3 farklı şehirde olan kulüplerden bahsediyoruz. Daha çok ekip, daha çok yayın aracı kiralamak zorundayız. Bu, bizim için çok zor bir durum. Ligi bu şekilde yayınlamak kolay değil. TFF'nin kararlarına saygı duyuyoruz, onlarla birlikte çalışmaktan da mutluyuz fakat bunun, resmi bir şekilde bize sorulmasını isterdik, verilerle onlara dönmek isterdik.

Korsan yayıncılık konusunda bu sezona kadar herhangi bir aksiyon alınmadığını aktaran Saad Saleh Al-Hudaifi'nin açıklamaları şöyle:

Az önce, Twitter'da bir izleyicimiz sormuştu, 'Bu öneri yayıncıdan mı geldi' diye. Hayır, kesinlikle hayır. Biz, böyle bir şey istemedik ve sizlerle birlikte canlı duyduk. Bu kararla ilgili resmi bir mektup, talep, herhangi bir e-mail bile almadık. Bu, ligi de çok olumsuz etkileyecek. Bu kadar fazla maç oynamak, bambaşka bir soru. 

Geçen ay ve bu ay, TFF ile birçok kez görüştük. Kimse bize bundan bahsetmedi, kimse sormadı, kimse bize resmi bir açıklama yapmadı. Bunun, doğrudan bir etkisi var. Satışa etkisi var, bize etkisi var. Umarım cevabım net olmuştur. Tüm kulüplere durumu anlatmak için çok çabaladık. Bazı zorluklar yaşadığımızı anlatmaya çalıştık. 

Sadece bir taraftan değil, üç taraftan. Hepsi, 'Sizin isteklerinizi anlıyoruz, sizinle bir çözüm bulmak için çalışacağız.' dediler. Çözüm? Henüz bununla ilgili bir çözüm yok. Geçen sene Ankara'da özel bir şurada, kulüpler ve Spor Bakanlığı varken, korsan yayıncılıkla alakalı bir çözüm üretilmesi gerektiğini söyledik. Tek bir konudan bahsettik. Ligin isim hakkı yok, buna ihtiyacımız var, bu da yok. Partnerlerimizle birlikte çalışmamız gerekiyor. Kulüpler, belki diğer yayıncılar, TRT mesela. Belki özetler, belki 1. Lig. Anlamıyorum, kafamda netleşmiş değil bu durum. 3 nokta var. 3 noktayı çözebilsek, iki taraf için de olay çok daha kolay olacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TFF Başkanı Özdemir: Tahmin ediyorum orada bir yanlış anlama var

Trabzonspor'la Alanyaspor arasında oynanan Türkiye Kupası final maçının ardından basın mensuplarına konuşan TFF Başkanı Nihat Özdemir, yayıncı kuruluş beIN Sports'un küme düşme kararından haberinin olmadığı yönündeki açıklamaları şöyle yanıtladı:

Tahmin ediyorum orada bir yanlış anlama var. Bugünkü yönetim kurulu toplantısında önce biz bu kararı bildirmiştik. Onun görüşlerini almıştık. Tahmin ediyorum bayram öncesi tatil sisteminden dolayı aralarında bir kopukluk olmuş olabilir. Ancak kendilerini bilgilendirmiştik. Netice olarak TFF bu kararı aldı ve bunu yürürlüğe koyduk. beIN Sports ile oturacağız bunun planlamasını yapıp yolumuza devam edeceğiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU