Yeni Şafak yazarı Ömer Lekesiz: Belediye başkanlarını cumhurbaşkanı atasın

Demokrasiye inanmadığını söyleyen Lekesiz’e göre, HDP’ye oy veren seçmen, aslında devletin seçilmiş başkanın yerine kayyum atamasını istiyor

Yeni Şafak yazarı Ömer Lekesiz / Fotoğraf: omerlekesiz.com

Ömer Lekesiz’e göre 31 Mart seçimlerinde seçmen “Ben oyumu HDP’ye vereyim ama devletimiz onun yerine mutlaka kayyum atasın” şeklinde bir tercih ortaya koydu.

Lekesiz yazısında bu tercihi bölgenin kendine özgü şartlarına bağladı.  

Lekesiz HDP’ye oy vermenin “duygusal gerçekliklerle yapmak zorunda olunan bir tercih” olduğunu yazdı: Dolayısıyla kendi tercihinin devletin çıkarları, beka hassasiyeti bakımından yeniden devlet aklıyla değerlendirilmesi ve asıl sonucun bu yünde tahakkuk ettirilmesi gerektiğini, tevilini imkânsızlaştıran bir katiyetle, somutlukla ifade etmektedir.

Lekesiz yazısında rektör atamalarını örnek gösterdi. “Mahalli yönetimlerin de merkez tarafından atanma yoluyla belirlenmesini artık tartışma masasına yatırmak gerekmektedir” dedi. 

Lekesiz’e göre belediye başkanlarını ve meclis üyelerini cumhurbaşkanı atamalı.

Yeni Şafak yazarı, atamaların seçilmiş partili cumhurbaşkanı tarafından yapılmış olmasının demokratik dayanak için yeterli olduğunu düşünüyor.  

Yazı “Yeter ki, bekamızı demokrasiye feda etmeyelim ve yanlışlıklar bataklığında çırpınıp durmayalım” şeklinde sona eriyor. 

Ömer Lekesiz'in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz. 

DAHA FAZLA HABER OKU