AK Parti’den Gerçek Hayat’a tepki: Tartışma gereksiz, Türkiye laik bir hukuk devletidir

"Cumhuriyet'in kazanımlarına dönük tartışmalar yanlıştır"

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "hilafet" kapağıyla çıkan Gerçek Hayat dergisine tepki gösterdi.

TRT’de konuşan Ünal, Ayasofya’nın cami olarak açılmasının ardından "Hilafet için toplanın" çağrısı yapan Gerçek Hayat ve tartışmalarla ilgili şunları söyledi:

Ayasofya sadece bizim için değil tüm İslam dünyası için önemlidir. Buradan Cumhuriyet'in kazanımlarına dönük tartışmalar yanlıştır.  Türkiye demokratik, laik ve hukuk devletidir. Tartışma gereksizdir. Türkiye'nin gündeminde şu anda bunlar yok. Türkiye egemenlik hakkının bir gereği olarak büyük bir simgesel değeri olan Ayasofya Camii'ni ibadete açmıştır.

Ayasofya’nın açılışı sırasında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın içinde "lanet" geçen ve Atatürk’e söylediği iddia edilen hutbeyle ilgili de Ünal’ın yorumu şöyle oldu:

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın okuduğu hutbeyi Atatürk ile ilişkilendirmek son derece yanlıştır.

Ünal, Meclis’ten geçen sosyal medya düzenlemesi hakkında da şunları söyledi:

Dünyada 3,8 milyar aktif sosyal medya kullanıcısı var. Bu sosyal medya platformunun bu egemenleri adeta devletlerle egemenlik mücadelesine girişiyor. Siber vatanda da mücadele ediyoruz. Twitter ve Facebook Almanya'nın egemenlik haklarını tanıdı. Biz de diyoruz ki bizim egemenlik haklarımızı da tanıyın. Türkiye'nin siber egemenlik hakkı vardır. Dijital dünyanın egemenlik haklarını savunan bir muhalefet anlayışı ile karşı karşıyayız. Suriye'de Esed'i desteklemekten, Mısır'da Sisi'yi desteklemekten çıkması gerekiyor bu ülkede muhalefet yapan ve siyaset yaptığını zannedenler. Mavi vatanı da biz bu ülkenin haklarını korumak için mücadele ediyoruz siber sahada da bu ülkenin siber haklarını korumak için mücadele ediyoruz. Türkiye siber güvenliğini korumak zorundadır.

Hilafet tartışması

Ayasofya'da 86 yıl sonra ilk namazın 24 Temmuz'da kılınmasının ardından Albayrak Medya’nın haftalık dergisi Gerçek Hayat’ın son sayısının "Hilafet için Toparlanın" başlığı altında çıkması tartışma yaratmıştı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik konu ile tartışmaların sosyal medyada büyümesi üzerine Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda bu tartışmanın Türkiye’nin gündemi olmadığını belirterek, rejimle ilgili siyasal kamplaşma üretmenin "yanlış" olduğunu belirtmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU