Ali Koç'tan yabancı sınırı yorumu: Bu dönem dayanışma dönemi, 'Benim işime geliyor' yaklaşımını doğru bulmuyorum

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF'nin getirdiği yabancı sınırıyla ilgili, "Fenerbahçe olarak sıkıntı yaşayabilecek kulüpleri de düşünerek bu sene uygulanmayıp gelecek sene uygulanmasını düşündük" dedi

Ali Koç / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin başkanı Ali Koç, Kulüpler Birliği Vakfı'nın yabancı oyuncu sayısının ve ligden düşmenin kaldırılması konusundaki tavsiye kararlarını değerlendirdi.

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Ali Koç, yabancı oyuncu sayısı konusunda kulüplerin farklı görüşlerinin olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

Ortak görüş çıktı. Sezonun ve transfer sezonunun başlamasına çok kısa süre kala kulüplerle doğru dürüst istişare yapılmadan böyle bir kararın alınması bazı kulüpleri sıkıntıya düşürüyordu. Yabancı oyuncu sayısının düşmesi konusunun, Fenerbahçe olarak sıkıntı yaşayabilecek kulüpleri de düşünerek bu sene uygulanmayıp gelecek sene uygulanmasını düşündük.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Herkesin altına imza atacağı modeli geliştirelim"

Mevcut kadro yapısı ve yapılan yerli oyuncu transferi nedeniyle Fenerbahçe'nin bu konuda bir nebze daha rahat olduğuna dikkat çeken Ali Koç, şu ifadeleri kullandı:

Bu dönem dayanışma dönemi. 'Benim işime geliyor, bu işi böyle yapalım' yaklaşımını doğru bulmuyorum. Kulüpler Birliği olarak ricamız bu işin doğru dürüst istişare edilmesi yönünde. Er veya geç sayı düşecek. 2021-22 sezonundan başlamak üzere kademeli uygulansın. Herkesin altına imza atacağı modeli geliştirelim. Hepimizin mutabık kalacağı formatı 2021-2022 sezonunda uygulayalım. Oldu bittiye geldiği zaman ekonomik etkisi var.

"Bu sene 21, seneye de 20 takım görüşümü belirttim"

Süper Lig'den düşmenin kaldırılması yönündeki düşünceye değinen Koç, şu görüşü paylaştı:

Bu sene 21 takım, seneye de 20 takım görüşümü belirttim. Bence olumlu. Pek çok ülkede 20 takım var, bizde niye olmasın? Önümüzdeki sezon en önemli konu sıkıştırılmış takvim olacak. Olabilir mi olabilir. Bazı kulüplerin, pastanın 18'den 21'e bölünmesinden dolayı maddi kaybı olur ama telafi edilebilir. Ligden düşmenin kaldırılması kararına Fenerbahçe olarak destek veriyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU