Göreve geldikten 4 gün sonra istifa eden Lucescu'dan Dinamo Kiev Başkanı Surkis'e: Salı günü Kiev'de görüşürüz

4 gün önce de Dinamo Kiev'le anlaşan Mircea Lucescu, taraftarın gösterdiği tepki nedeniyle istifa etmişti. Mavi-beyazlı ekip, başkan Surkis'le Lucescu'nun yazışmalarını yayınladı. Lucescu, Surkis'e gönderdiği mesajda "Salı günü Kiev'de görüşürüz" dedi

Igor Surkis - Mircea Lucescu / Fotoğraf: @DynamoKyiv

Ukrayna Birinci Futbol Ligi ekiplerinden Dinamo Kiev'de teknik direktörlük görevine getirilmesinden 4 gün sonra görevden ayrılan Mircea Lucescu'nun istifası kabul edilmedi. 

Dinamo Kiev'den yapılan açıklamada başkan Igor Surkis ile Lucescu'nun yazışmaları yayınlandı. 

Taraftarların kendisine gösterdiği tepki nedeniyle istifa ettiğini belirten Lucescu, Surkis'e gönderdiği mesajda şu ifadeleri kullandı:

Ne yazık ki, Dinamo Kiev ekibiyle işbirliği yapmayı reddetmeye karar verdim. Surkis ailesine güvenleri ve teklifleri için teşekkür etmek istiyorum, ancak ekibin spor mücadeleleri sırasında desteğine en çok ihtiyaç duyan taraftarların karşı çıktığı bir atmosferde çalışamayacağımı hissediyorum.

Hiçbir zaman korkak olmadım, her zaman sporla uğraştım. Bu, Galatasaray'dan Beşiktaş'a, Dinamo Bükreş'ten Rapid Bükreş'e geçişlerle kanıtlanmıştır. Bu takımlarda, taraftarlar her zaman rakiplerdi ama onların yardımıyla bu ülkelerde şampiyonluklar kazanabildim.

Kiev'e imza atmasının nedeninin para olmadığını belirten Lucescu, "Benim Dinamo Kiev'e gelmemin nedeni kontrattaki rakamlar değildi, para benim son derdim. Futbola, Ukrayna'ya dönmek istedim. Ukrayna'da eskisi gibi bir rekabet olmasını istedim, bu ülke bunu hak ediyordu" şeklinde görüş bildirdi.

 

 

Mircea Lucescu'nun mesajının ardından kendisine bir cevap yazan Surkis, mesajında şunları kaydetti:

Bazı Dinamo hayranlarının duygu dalgası, liderliğiniz altında yeni zorluklara hazır bir ekibin geleceği için belirleyici bir faktör olamaz. İkimiz de zor bir karar verdik. Kapsamlı, anlamlı ve yüksek motivasyonluydu. Kulübün yönetimi size oldukça bilinçli bir şekilde, taraftarların vereceği tepkiyi de göze alarak bir teklif yaptı. 

Sayın Lucescu, birlikte fırtınalara katlanacağız ve sizin gibi deneyimli bir denizciyle yola devam etmek istiyoruz. Birlikte yeni zorlukları kabul ediyoruz ve birlikte Dinamo'nun görkemli tarihini yazmaya devam ediyoruz. Efsanevi Mircea Lucescu'nun parlak sayfasını burada bırakacağını umuyoruz. Sinerjimiz başarının ve yeni zaferlerin anahtarıdır.

Lucescu: Salı günü Kiev'de görüşürüz 

"Dinamo'nun gelişimindeki kararlılığınıza derin saygı duyuyorum" diyerek Surkis'e cevap veren Lucescu, mesajını şöyle sonlandırdı:

Asla zorluklara yenik düşmedim ve dahası sizin gibi insanların desteğini aldığımda bunu yapmaya hazır değilim. Korkularım sadece Kiev kulübünün futbol ailesi için zorluk yaratmamakla ilgiliydi. Sizinle birlikte göreve başlamamın ve kulübün liderliğinde daha fazla çalışmamın tutumunu kökten değiştirecek önemli sonuçlara ulaşacağımızdan eminim. Salı günü Kiev'de görüşürüz.

Rumen çalıştırıcı Shakhtar Donetsk ile 8 lig, 6 Ukrayna Kupası, 7 Ukrayna Süper Kupa ve 1 kez de UEFA Kupası şampiyonluğu yaşamıştı.

Türk taraftarların yakından tanıdığı Lucescu, Galatasaray'ı 2000-02, Beşiktaş'ı 2002-04, A Milli Takımı ise 2017-19 yıllarında çalıştırmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU