Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Mişri: Hafter güçlerine karşı Türkiye ile net bir anlaşma yaptık

Mişri, Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin, Hafter'in 6-10 ülke tarafından desteklenmesinin ardından Türk güçlerinden yardım istediğini ifade etti

Fotoğraf: AA

Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri, Halife Hafter'e bağlı milislerin saldırılarını geri püskürtmek için Türkiye ile net bir anlaşma yaptıklarını söyledi.

Fas Dışişleri Bakanı Nasır Burita ile başkent Rabat'ta gerçekleştirdiği görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Mişri, Türkiye ile 27 Kasım 2019'da imzalanan "Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası"nın Libya tarafına dayatılan bir anlaşma olmadığını belirtti.

Mişri, "Ulusal Mutabakat Hükümeti, Hafter'in 6-10 ülke tarafından desteklenmesinin ardından Türk güçlerinden yardım istedi. Bu ülkelerin tamamına karşı meşruiyetimizi savunacak gücümüz yoktu” dedi.

Libya'nın 2013'ten bu yana Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) yanı sıra Mısır'ın ve başka ülkelerin askeri müdahalesine maruz kaldığını belirten Mişri, "Hafter, pek çok ülkeden yardım isteyip Trablus sınırlarına dayanınca Türkiye'den yardım istemekten başka çare kalmadı. Bu tabii ki aleni ve net anlaşmalar kanalıyla oldu." ifadesini kullandı.

Mişri, Hafter'e destek veren ülkelerin, Türkiye'nin meşru hükümete destek vermesini istememelerini de eleştirdi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU