Vali Gül: Aşı bulunana kadar kontrollü sosyal hayat devam edecek, tahmini 2 yıl

Gaziantep Valisi Gül, kentte alınan yeni önlemlere dair bilgilendirme yaptı

Fotoğraf: AA

Gaziantep Valisi Davut Gül, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı bulunana kadar kontrollü sosyal hayatın devam edeceğini ve bunun tahmini 2 yılı bulacağını kaydetti.

Gül, kentte Kovid-19’a karşı alınan yeni tedbirlere dair bir duyuru yaptı.

Salgın hastalıktan dolayı Gaziantep’te perşembe, cuma ve cumartesi günleri mezarlık ziyaretinin  yasaklandığını; düğünlerin ise azami 2 saatle sınırlandırıldığını bildiren Gül, Kına, çeyiz, gibi törenlerin de yapılmayacağını duyurdu.

Bunun üzerine bir sosyal medya kullanıcısı “Düğünle kına arasındaki fark ne?” diye sordu.

Gül bu soruya “Pandemi açısından fark yok” yanıtını verirken aşı bulunana kadar kontrollü sosyal hayatın devam edeceğini ve bunun tahmini 2 yılı bulacağını söyledi.

“Nikah yapmayıp düğün yapmak isteyenleri 2 saatle sınırlandırdık” diyen Gül, “Düğüne ilaveten kına, çeyiz vb. tören yapmak demek riski 2-3 kat arttırma anlamı taşır. Etkinlik artarsa risk artar” ifadelerini kullandı.

Kontrollü sosyal hayat nedir?

Salgına karşı yeni bir hayat tarzı olarak açıklanan kontrollü sosyal hayat için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Özü, hep birlikte tedbirdir. Pazar yerinden toplu taşımaya, AVM’den iş yerine, sınıftan sokağa, amacı, birlikte olduğumuz tüm alanlarda koronavirüs riskini hepimiz için azalmaktır. Bir koşulu var; maske + sosyal mesafe” ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU