Netflix'in rekortmen filminin uyarlandığı Bird Box'ın yazarı Malerman'dan hikayenin devamına dair yeni ipuçları

Malerman verdiği röportajda Malorie'nin hikayesinin artık biraz daha farklı bir dünyada geçeceğini söylüyor

Karakterlerin sığındığı körler okulunun, esrarengiz güçle bir şekilde bağlantılı olabileceği de belirtilmiş (Netflix)

İki yıl önce Netflix’te yayımlandığında ilk dört haftasında 89 milyon kez izlenerek büyük bir başarı elde eden Bird Box’ın hikayesinin devamı nihayet sevenleriyle buluşuyor. Josh Malerman’ın Bird Box'ın devamını konu alan kitabı Malorie, 12 yıl sonra yaşanan maceralara odaklanacak.

Görünmez düşman insanların kapana kısılmış biçimde evde kalmaya ve dışarı çıkacakları zaman yüzlerini kapatmaya zorlamaya devam ediyor. 

Tıpkı şu an tüm dünyada milyarlarca insanın yüzlerini koronavirüs pandemisinin yayılmasını önlemek için maskeyle kapatmak zorunda kalması gibi, diğer karakterler uygulamanın modasının geçtiğini düşünse de Malorie gözbağı takmaya devam ediyor.

 

 

Yeni kitapta Malorie karakterine dair çok daha fazla detaya yer verileceği, çocuklara neden "boy" ve "girl" gibi çok genel ifadelerle hitap edildiği ve daha önce tanıtılan karakterlerin derinlemesine işleneceği belirtilmişti

Inverse’e konuşan Malerman şu ifadeleri kullandı:

Malorie’nin eski moda görülmesi ve belli senaryolarla tamamen gözbağıyla yaşamasının neredeyse alay konusu olması bir tesadüftü. Malorie, ‘İşe yaradığını biliyoruz. İstenildiği kadar yenilikçi ya da isyankar olabilirsiniz ama gözbağının işe yaradığını biliyoruz. Onu kullanalım’ diyor. Yeni hikaye örgüsünde 16 yaşında olan Malorie’nin oğlu Tom bu yaratıklarla büyüdü. O artık zeki bir birey ve ‘Evet anne hem güvende hem de yenilikçi olabiliriz’ diyor.

Hikayenin yaratıcısı yeni macerada göz bağı kullanmaya tamamen karşı insanların olacağını söylüyor. Tıpkı oğlu gibi gözbağı takan ama “Bunu nasıl daha iyi hale getiririz?” diye düşünen insanlar olacak.

Malerman daha önce de yaptığı açıklamada hikayenin devamını kaleme aldığını ancak bunun ikinci bir filme ilham verip vermeyeceğini bilmediğini söylemişti. 

Filmin devamının gelip gelmeyeceğine yönelik Malerman, “Söyleyebileceğim tek şey gelişmenin başladığı. Bildiğim tek şey bu. Netflix bunu yapmak istiyor ve yapım gerçekleştirilirse bunun Bird Box gibi bir etki yaratacağını sanıyorum” ifadelerini kullandı. 

 

Independent Türkçe, Inverse, Webtekno

DAHA FAZLA HABER OKU