Batman'in yaratıcısı: Gotham'daki yeni hikayeler Wayne'in mükemmel silahlarının hata olduğunu gösterecek

DC’nin mevcut Batman yazarı teknolojinin ve mükemmel aygıtların neden problem yaratacağını açıkladı

Tynion, Batman'in kötülüklerle mücadele etmek için yeni yöntemler keşfetmesi gerektiğini söylüyor (DC)

Batman karakteri planlı ve pek çok duruma hazırlıklı olmasıyla biliniyor. Ünlü çizgi roman ve film karakteri günün kurtarılmasına yardımcı olması için her zaman gerekli aygıtı, aracı ya da bir tür teknolojiyi doğru zamanda bulundurmasıyla tanınıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bununla birlikte DC'nin şu anki Batman çizgi roman yazarları James Tynion IV, özellikle de Batman’in gidişatı bütünüyle değiştiren cephaneleri söz konusu olduğunda çok fazla iyi şeyin esasen o kadar da iyi olmadığını belirtiyor. 

Screen Rant'in haberine göre Batman’in Gotham’daki kaynak bolluğu Joker War’un başlangıcında epey ciddi sonuçlara neden oluyor. Bu cihazlar ve silahlar olabilecek en kötü kişinin eline geçiyor. James Tynion IV, Joker War devam ederken Batman’in teknoloji kullanımının tehlikeli sonuçlara yol açabileceğini söylüyor.

86. sayıdan bu yana Batman’in çizgi romanlarını kaleme alan yazara göre Batman, Gotham’ı daha güvenli bir yer haline getirebilmek için teknolojiye çok fazla bel bağlıyor. Aslında Tynion, dronelar, şehrin altından geçen tren, herhangi bir aracı Batmobile’a (Batman aracı) dönüştürecek teçhizat gibi yeni teknolojileri dahil etmeyi planlıyor. 

Yazar, tüm bu yeni teknolojilerin “gereğinden fazla kullanılmasıyla oluşabilecek tehlikeyi” göstermeye hizmet edeceğini söylüyor. 

Teknolojinin çok fazla kullanılmasıyla ve bu tip sistemlerin yaratılmasıyla oluşacak tehlike ve tüm bu tehlikeli cihazlar bir soruya işaret ediyor: Ya bunlar kötü ellere geçerse?

Bu açıdan Joker'den daha kötü ve tehlikeli kim olabilir? Serinin hayranları The Dark Designs’ın sonunun ve Joker War’un başlangıcının Joker’in Wayne’in servetini çalmasıyla başladığını biliyor. Joker'in artık, Batman’in Gotham’ı korumak için oluşturduğu tüm teknolojilere erişimi var ve bunları şehri yok etmek için kullanabilir. 

 

dc.jpg
Çizgi roman serisinin yeni hikayelerinde Joker, Batman'in servetini ele geçiriyor (DC)

 

Batman’in teknolojiye gereğinden fazla bel bağlaması Joker War’un ana teması ve hikayenin merkezinde yer alıyor. Tynion şu ifadeleri kullanıyor.

Muazzam varlığın ona sağladığı her şey, tüm avantajlar şimdi Joker’in elinde görülecek ve bunun nasıl tehlikeli bir hal alabileceği, Gotham’ın nasıl felce uğratılabileceği göstermek istediğim şey.

Her ne kadar Batman hala bazı araçlara ve cihazlara sahip olsa da Joker’in sahip olduklarıyla başa çıkmak zorunda. Kaynaklarının azalmış olması onun muhtemelen müttefiklerine yönelmesini sağlayacak. Tynion, bunun Batman’in yöntemlerinin tamamen değişmesinde rol oynayabileceğini söylüyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU