Kovid-19'a karşı bitkisel ilaç geliştiren Madagaskar, vaka sayıları artınca tedavi merkezleri açmaya karar verdi

Cumhurbaşkanı Rajoelina, yaptığı açıklamada, başkent Antananarivo'nun Mahamasina semtinde 250 kişi kapasiteli bir Kovid-19 tedavi merkezi açılacağını belirtti

Madagaskar Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina, Kovid-19'a karşı geliştirildiğini iddia ettiği "Covid Organics" adlı bitkisel ilacı canlı yayında içmişti / Fotoğraf: AA

Madagaskar, Kovid-19'a karşı geliştirdiği bitkisel karışımdan vazgeçerek tedavi merkezleri açıyor.

Madagaskar, ülkede yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen bitkisel karışım Covid Organics'ten vazgeçerek tedavi merkezleri açmaya karar verdi.

Ülkede temmuz ayında koronavirüs vakalarının hızla artmasının ardından Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, başkent Antananarivo'nun Mahamasina semtinde 250 kişi kapasiteli bir Kovid-19 tedavi merkezi açılacağını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayrıca sağlık merkezlerinde tedavi görecek hasta bilgileri, yatak sayısı, solunum cihazları gibi verilerin yer alacağı CovData adlı dijital bir platformun da uygulamaya geçirileceğini kaydeden Rajoelina, "Bu zor zamanlarda, halkımı salgına karşı mücadelede birlik ve dayanışma içinde olmaya çağırıyorum. Madagaskar, Kovid-19'a karşı mücadeleyi kazanacak" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı, Kovid-19 için geliştirilen ilacı canlı yayında içmişti

Madagaskar Uygulamalı Araştırma Enstitüsü bilim insanları, sıtma tedavisinde kullanılan artemisia bitkisi ve ülkedeki birçok şifalı otun karışımından oluşan "Covid Organics"i geliştirmişti.

Rajoelina, söz konusu karışımı 20 Nisan'da canlı yayında içerek tanıtmış ve ilaç talep üzerinde Afrika dahil 20'ye yakın ülkeye gönderilmişti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bazı bitkisel ilaçlar ve geleneksel tıbbın Kovid-19 semptomlarını hafiflettiğini kabul etmiş ancak bu maddelerin hastalığı önlediği ya da iyileştirdiğine dair kanıt bulunmadığını açıklamıştı.

Rajoelina da DSÖ'ye, ilaca Avrupa değil Afrika kaynaklı olduğu için bu kadar şüpheci yaklaştığı eleştirisinde bulunmuştu.

Nijerya, Madagaskar'da Kovid-19'a karşı üretilen ilacın etkisiz olduğunu savundu

Nijerya Ulusal Eczacılık Araştırma ve Geliştirme Merkezi (NIPRD), koronavirüse karşı Madagaskar'da üretilen bitkisel ilacın etkisiz olduğunu söylemişti.

NIPRD Başkanı Dr. Obi Adigwe, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Madagaskar'dan gelen bitkisel ilacı denedik ancak Kovid-19'u azalttığına dair bir kanıta rastlamadık" demişti.

Temmuz’dan buna vaka sayısı 3 kat arttı

Madagaskar'da temmuz başından bu yana vaka sayısı üç kattan fazla arttı.

Virüs bulaşan 5 bin 579 kişi iyileşirken, 78 kişi hayatını kaybetti.

Vaka sayısındaki hızlı artış nedeniyle başkent Antananarivo'nun da yer aldığı Analamanga bölgesinde 20 Nisan'da kaldırılan karantina uygulaması yeniden başlatılmıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU