Gümüşhane'de bir mahalle, Şanlıurfa'da 277 ev, Kocaeli'nde 2 bina karantinaya alındı

Koronavirüs önlemleri kapsamında salgının görüldüğü yerler karantinaya alınıyor. Gümüşhane, Şanlıurfa ve Kocaeli'nde bazı yerleşim birimleri için karantina kararı alındı

Salgın vakalarının görüldüğü yerleşim birimleri karantinaya alınıyor / Fotoğraf: AA

Gümüşhane'nin Şiran ilçesine bağlı Erenkaya Mahallesi'nde karantina tedbiri uygulandığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Erenkaya Mahallesi'nde 11 kişinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktığı belirtilerek, "Filyasyon çalışmaları neticesinde, kamu sağlığının korunması ve virüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla söz konusu mahallede karantina tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi. 

277 ev karantinada

Şanlıurfa'da da koronavirüs tedbirleri kapsamında 277 evde karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezi ve ilçelerinde yaşayan bazı vatandaşların Kovid-19 test sonuçları pozitif çıktı.

Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca, salgınla mücadele kapsamında yeni kararlar alındı.

Bu kapsamda, ilçelerden Birecik'te 36, Ceylanpınar'da 12, Eyyübiye'de 39, Haliliye'de 62, Harran'da 2, Hilvan'da 5, Karaköprü'de 90, Siverek'te 4, Suruç'ta 12, Viranşehir'de 13, Bozova ve Halfeti'de 1'er adreste karantina uygulanmasına karar verildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2 bina karantinaya alındı

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 2 bina karantinaya alındı.

Temaslı pozitif vakaların görülmesi üzerine İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 15 kişinin yaşadığı 2 binanın karantinaya alınmasına karar verildi.

Darıca Kaymakamlığı Vefa Destek Grubu ve Darıca Belediyesi ekipleri, karantinaya alınan binalara gıda kolisi bıraktı.

Karantina.jpg
Karantina kararının alındığın yerlerde jandarma giriş ve çıkışları kontrol ediyor / Fotoğraf: AA 

İlçe Sağlık Müdürü Ulaş Doğan, yaptığı açıklamada, koronavirüsle mücadeleye hız kesmeden devam ettiklerini belirterek, tüm koruyucu ve önleyici tedbirleri uyguladıklarını dile getirdi.
İlçede iki binada karantina tedbiri uygulandığını aktaran Doğan, şunları kaydetti:

"Halkımız bilmelidir ki bizim asli görevimiz, görev sınırlarımız ve sorumluluklarımız gereği toplum sağlığını tesis etmek, daha sağlıklı nesiller inşa etmektir. Darıca'da yaşayan halkımızdan ricamız, maske kullanımı, sosyal mesafe, el hijyeni ve genel temizlik kurallarına uymaları, kalabalık ortamlardan uzak durmaları, iş yerlerinde çalışanların kişisel koruyucu ekipmanları kullanmaları, Kurban Bayramı öncesinde kendileri ve sevdikleri için ihtiyaç duyulan tedbirleri şimdiden almaları ve Sağlık Bakanlığımızın talimatlarına riayet etmeleridir."
 

Independent Türkçe, AA, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU