TFF Başkanı Özdemir: Ayasofya'da Fetih Suresi okunurken içimden gürül gürül bir nehir aktı, hüngür hüngür ağladım

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Ayasofya'da 86 yıl sonra ilk kez kılınan namazın çıkışında "Fetih Suresi okunurken içimden gürül gürül bir nehir aktı. Gözyaşlarımı tutamadım. Hüngür hüngür ağladım" dedi

Nihat Özdemir / Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Ayasofya'da 86 yıl sonra ilk kez kılınan namazın çıkışında Hürriyet yazarı Fatih Çekirge'ye açıklamalarda bulundu.

Bugünkü yazısında Özdemir'e yaptığı konuşmayı yazan Çekirge, Özdemir'in kendisine "Fetih Suresi okunurken içimden gürül gürül bir nehir aktı. Gözyaşlarımı tutamadım. Hüngür hüngür ağladım" dediğini yazdı.

"Fatih’in İstanbul’u almasından sonra, bu millet bir kez daha kendisini Ayasofya’da göstermiştir" diyen Özdemir, şöyle konuştu:

Bakın, bu cuma namazına yüz binlerce insan Anadolu’nun her yerinden geldi. Bu neyi gösterir? Bizim hangi ırktan, kökenden olursa olsun en güçlü bağımız Müslümanlıktır, onu bir kez daha gördük" diyen Özdemir, sözlerine, "Huzur ve huşu içinde bir namaz kıldık. Gözyaşlarıyla kıldık. Muazzam bir özen ve tertibat vardı.

Yaşanan tarihi anın dünya açısından da önemli bir mesaj olduğunu dile getiren Özdemir, şu değerlendirmeyi yaptı:

Ayasofya bütünlüğü korunarak, dün olduğu gibi, bugün de yarın da hangi dinden, hangi mezhepten olursa olsun, o görkemli kubbesi tüm insanlığı kucaklamaya devam edecek. Ayasofya’nın bu tarihi gününde cesareti ve iradesiyle bize bu imkanı sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükran borçluyuz.

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU