Şişlililerden yıkımına başlanan tarihi Bomonti Bira Fabrikası için açıklama: Oraya ne yapılacağını bilmek istiyoruz

Bomonti Hepimizin İnisiyatifi: Yeşil alan ve park yeterli değilken bir külliyeye ihtiyaç olmadığını düşünüyoruz

Fotoğraf: İHA

Şişli Müftülüğü'ne devredilen tarihi Bomonti Bira Fabrikası'nda 19 Temmuz’da yıkım çalışmaları başladı. 130 yaşındaki binanın yerine dini kültür merkezi yapılacağı iddia edildi.

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararının iptali için açılan dava devam ederken yıkımın başlamasına tepki gösteren Şişli sakinleri, 25 Temmuz Cumartesi günü saat 17.00’de fabrika binalarının bulunduğu alanda basın açıklaması yapacak.

Şişli halkına sorulmasını istiyoruz

Bomonti Hepimizin İnisiyatifi’nin çağrısında,“Kurul kararının iptali için açılan dava devam ederken Şişli Belediyesi de devre dışı bırakılarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alınan yıkım izniyle binalar yıkılmaya başlamıştır. Aldığımız duyumlara göre Diyanet İşleri Başkanlığı burayı Arnavutköy’de bulunan bir derneğe devrederek inşaatı bu dernek aracılığıyla yaptıracaktır. Ancak burada ne yapılacağı net olarak açıklanmamaktadır. Bir yandan külliye yapılacağı söylenirken diğer yandan otel ve otopark olacağından bahsedilmektedir. Biz Şişli halkı olarak; endüstriyel bir kültür varlığı olan bu yerde ne yapılacağını bilmek istiyoruz. İlçemizde deprem toplanma alanları, yeşil alan ve parklar yeterli değilken bir külliyeye ihtiyaç olmadığını düşünüyor ve burada ne yapılmasını istediklerinin Şişli halkına sorulmasını talep ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

           

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU