Fenerbahçe'de bir dönem sona eriyor: Emre Belözoğlu, kariyerinin son maçına çıkmaya hazırlanıyor

Galatasaray, Inter, Newcastle United, Atletico Madrid, Başakşehir ve Fenerbahçe'de forma giyen Emre Belözoğlu, Çaykur Rizespor maçıyla sahalara veda ediyor

Emre Belözoğlu / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin kaptanı Emre Belözoğlu, bu akşam oynayacağı Çaykur Rizespor maçıyla profesyonel futbol kariyerine nokta koymaya hazırlanıyor.

Ligin 34. haftasında Kadıköy'deki Ülker Stadı'nda oynanacak maçla aktif futbol yaşantısına nokta koyacak olan Emre Belözoğlu, bundan sonraki süreçte Fenerbahçe'de sportif direktörlük görevini üstlenecek.

Ersun Yanal'ın takımdan ayrılmasının ardından bu göreve de soyunan ve teknik direktör Tahir Karapınar'ın en büyük destekçilerinden olan Emre Belözoğlu, Rizespor karşısında şans bulması halinde kariyerinin 819. maçına çıkmış olacak.

 

Milliyet gazetesi emre.jpg
Milliyet gazetesi Emre'nin transferini böyle duyurmuştu

 

Futbola Zeytinburnuspor'da başladı

Kariyerine Zeytinburnuspor altyapısında başlayan ve sonrasında Galatasaray altyapısına transfer olan Emre Belözoğlu, ilk profesyonel sözleşmesini 1997'de Galatasaray ile imzaladı.

İstanbul temsilcisiyle 150 kez sahaya çıkan Belözoğlu, 15 gol ve 15 asistlik katkı sundu.

Sarı-kırmızılı takımda oynadığı sürede 4 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası, 1 TFF Süper Kupa, 1 UEFA Kupası ve 1 kez de UEFA Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan Emre Belözoğlu, 2001'de Serie A ekiplerinden Inter'e transfer oldu.

4 sezon geçirdiği Inter'le 2004-05 sezonunda İtalya Kupası zaferi elde eden yıldız futbolcu, Milano ekibiyle 115 kez sahaya inerken, 5 gol ve 8 asistlik performans sergiledi.

Belözoğlu, İtalya'da geçen 4 yılın ardından 2005'te 5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Premier Lig ekiplerinden Newcastle United'ın yolunu tuttu.

Birleşik Krallık'ta oynadığı 3 sezonda 80 kez siyah-beyazlı formayı giyen yıldız isim, 6 gol ve 10 asist üretti.

 

Emre-AY-Twitter.jpg
Emre Belözoğlu 2008'de Fenerbahçe'ye transfer oldu / Fotoğraf: Twitter

 

Türkiye'ye geri döndü.

Tarihler 2008'i gösterdiğinde ajanslara düşen transfer haberi Türkiye'nin gündemine oturdu: Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'de

Belözoğlu, o dönem "daha önce söz verdiği" gerekçesiyle önce dönemin Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'la görüştüğünü ancak olumsuz yanıt almasının ardından Fenerbahçe ile anlaştığını açıklamıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aziz Yıldırım'ın transfer hamlesi o dönem çok konuşulup tartışılsa da Emre Belözoğlu, kendisini Fenerbahçeli Emre yapacak kontrata imzayı attı.

Emre Belözoğlu'nun 2008'de başlayan serüveni 4 yıl sürdü.

Sarı-lacivertli formayla 4 sezon geçiren Emre, oynadığı 138 maçta 21 gol, 17 asistlik performans sergiledi.

Yıldız futbolcu, 1 Temmuz 2012'de , Fenerbahçe'den ayrılarak rotasını yeniden Avrupa'ya çevirdi.

 

Emre - Atleticomadrid_com.jpg
Emre Belözoğlu, Atletico Madrid ile 2 kez kupa sevinci yaşadı / Fotoğraf: atleticomadrid.com

 

Atletico Madrid'e transferi

Atletico Madrid'de Arda Turan'la birlikte oynayan ikinci Türk olan ve kırmızı-beyazlı formayla 17 karşılaşmaya çıkan milli futbolcu, 1 gol, 4 asistlik performansına 1 İspanya Kupası 1 de UEFA Süper Kupa şampiyonluğu ekledi.

Atletico Madrid'den sonra yeniden Fenerbahçe'ye dönen Belözoğlu, 2015 yazına kadar takımdan ayrılmadı. Bu süreçte 64 karşılaşmada forma giyen Emre, takımına 14 gol, 7 asistlik katkı sağladı.

9 Temmuz 2015'te Emre'nin yolu bir kez daha Fenerbahçe ile ayrıldı.

 

Emre-MB-AA.jpg
Emre Belözoğlu, 34 yaşında Medipol Başakşehir'e transfer oldu / Fotoğraf: AA

 

Başakşehir'le şampiyonluk kovaladı

Medipol Başakşehir'e gittiğinde 34 yaşında olan ve ve futbol kamuoyunda son yılı olacağı konuşulan Belözoğlu, gösterdiği performansı, duruşu ve ağırlığıyla sahada yapması gerekeni yapmaktan geri durmayacağını göstererek 4 sezon Başakşehir forması giydi.

Turuncu-lacivertli formayla çıktığı 128 karşılaşmada, 15 gol, 20 asistlik performans sergileyen Emre, 2016-17 sezonunda Beşiktaş'a, 2017-18 ve 2018-19 sezonunda da Galatasaray'a karşı şampiyonluk kovaladı.

 

Emre-SF-AA.jpg
Emre Belözoğlu'nun imza törenin dönemin sportif direktörü Damien Comolli katılmıştı / Fotoğraf: AA

 

Son kez Fenerbahçe'de

Herkesin artık bitti futbolu bırakacak gözüyle baktığı Emre, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un da isteğiyle yeniden Fenerbahçe'ye döndü.

Bu sezon sarı-lacivertli formayla 25 kez sahaya çıkan tecrübeli futbolcu, 2 gol ve 5 asistlik performansıyla takımın en önemli isimlerinden biri olduğunu gösterdi.

Emre Belözoğlu, A Milli Takım'da bugüne kadar 102 kez sahaya çıktı ve 9 gol, 8 asistlik katkı sundu.

Kariyeri boyunca 102'si milli takım olmak üzere toplam 818 kez sahaya çıkan Emre Belözoğlu, 83 gol ve 93 asistlik performans sergiledi.

Profesyonel kariyerine Çaykur Rizespor maçıyla nokta koymaya hazırlanan Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'de sportif direktörlük görevini yürütmesi bekleniyor.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU