TFF'den yayıncı kuruluş açıklaması: Kalan ödemeler sezonun bitimiyle tamamlanacak, iki sezonluk anlaşma yeniden değerlendirilecek

Digiturk yetkilileri, devam eden 2019-2020 sezonuna ilişkin kalan ödemelerin sezonun bitimiyle tamamlanacağını taahhüt etti ve buna ilişkin sözleşme imzalandı

TFF, 2016’da Süper Lig ve TFF 1. Lig'in yayın haklarını yıllık 500 milyon dolar karşılığında beIN Sports'a vermişti / Fotoğraf: Reuters

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Süper Lig ve TFF 1. Lig yayın haklarını elinde bulunduran Digiturk yetkilileri arasında bugün bir toplantı gerçekleştirildi.

TFF'den yapılan açıklamada, toplantıda Digiturk yetkililerinin, devam eden 2019-2020 sezonuna ilişkin kalan ödemelerin sezonun bitimiyle tamamlanacağını taahhüt ettiği ve buna ilişkin sözleşmenin karşılıklı olarak imzalandığı aktarıldı.

 

 

Kalan sezonlar yeniden değerlendirilecek

Ayrıca devam eden 2020-2021 ve 2021-2022 sezonlarına ilişkin sözleşme detayları ile, süre uzatılması dahil, her türlü konunun masaya yatırıldığı ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunulduğu belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

Sonraki iki sezonluk anlaşma detayları yeniden değerlendirilecek olup, TFF ve Digiturk, uzun yıllardır devam eden iş birliğinin artarak sürmesi konusunda kararlılığını ortaya koymuştur. Türkiye Futbol Federasyonu olarak Digiturk'e Türk futboluna değerli katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yayıncı kuruluş indirim istemişti

TFF ile beIN Sports, 2016’da imzaladığı anlaşma gereği kulüplere yılda ortalama 500 milyon dolar (yarısı ABD doları yarısı TL olmak şartıyla) ödeme taahhüdünde bulunmuştu.

Ancak yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bu sezon başında yüzde 13 indirim yaptıran Digitürk, 2020-21 ve 2021-22 sezonları için bir kez daha indirim istemişti.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, 350 milyon lirayı bulan bu indirimi kesinlikle kabul etmeyeceklerini açıklamasının ardından kulüplerin alternatif yayıncı olarak Turkcell, D-Smart ve Türk Telekom ile görüşmelere başladığını ileri süren Hürriyet yazarı Tahir Kum, dünkü yazısında şu iddiayı ileri sürmüştü:

Kulüpler Birliği’nin diğer yayın kuruluşları ile görüşme yaptığını öğrenince TFF’den sürpriz bir toplantı isteğinde bulundu. TFF yönetiminin olumlu yanıt vermesinin ardından Riva’da bir araya gelen taraflar, iki yıl için toplam 174 milyon 500 bin lira indirimde anlaşmaya vardı. Kulüpler Birliği Vakfı da ikna edilirse, yayıncı kuruluş Digitürk önümüzdeki iki sezon kulüplere ödeyeceği paranın 175 milyon 500 bin lirasını kesecek.

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU