NASA astronotları dünyaya dönmeden önceki son uzay yürüyüşlerini yaptı

Görevde sona yaklaşılırken NASA yöneticisi, "Tahtaya vuruyorum çünkü Bob ve Doug eve dönmeden iş bitmiş değildir" dedi

SpaceX'in yayımladığı bu görselde, şirketin Crew Dragon uzay aracını taşıyan bir Falcon 9 roketi, Uluslararası Uzay İstasyonu'na giden Demo-2 görevi kapsamında NASA astronotları Robert Behnken ve Douglas Hurley'le birlikte 30 Mayıs 2020'de Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Kalkış Kompleksi 39A'dan uzaya fırlatılıyor (SpaceX)

Astronotlar, öncü SpaceX uçuşuyla Dünya'ya dönmeden önceki son uzay yürüyüşlerini yaptı.

NASA'dan Bob Behnken ve Chris Cassidy, kabloları düzenlemek ve bir alet depolama sandığını tutturmak da dahil olmak üzere bir dizi bakım işini yapmak için uzay istasyonundan çıktı.

Bu, iki astronotun da yaklaşık bir ay önceki varışlarından beri dördüncü, toplamdaysa onuncu uzay yürüyüşleriydi.

Ayrıca öncü bir SpaceX aracıyla Dünya'ya dönmelerinden önce istasyondan çıktıkları son seferdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İki astronotun geçen ay taşınmasıyla hem araç ilk kez mürettebatla birlikte test edilmiş, hem de neredeyse 10 yıl sonra ABD'den uzaya insan gönderilen ilk sefer gerçekleşmişti.

İki haftadan kısa süre içinde Behnken ve uzay yürüyüşünü içeriden takip eden Doug Hurley, onları istasyona getiren aynı SpaceX Dragon mürettebat kapsülüyle yörüngedeki tesisi terk edecek.

SpaceX, Ağustos'ta Florida açıklarında bir suya iniş gerçekleştirmeyi hedefliyor ve astronotlarla birlikte suya inilmesi 45 yıl sonra bir ilk olacak.

Hava izin verirse Dragon kapsülü Meksika Körfezi'nde Florida Panhandle açıklarına paraşütle inecek.

Salı günkü uzay yürüyüşünün bitiminden sonra konuşan NASA yöneticisi Jim Brindenstine, astronotların "lazer gibi eve dönmeye odaklanacağını" söyledi.

Brindenstine, SpaceX test uçuşunun şimdiye kadar fazlasıyla iyi gittiğini söyledi. Pazartesi günü katıldığı Uzay Vakfı (Space Foundation) panelinde, "Tahtaya vuruyorum çünkü Bob ve Doug eve dönmeden iş bitmiş değildir" dedi.

30 Mayıs'ta Behnken ve Hurley'i fırlatmakta kullanılan birinci kademe itici, pazartesi günü Canaveral Burnu'ndan ikinci kez fırlatıldı. Güney Kore ordusunun kullanacağı bir uyduyu yükselttikten sonra bir başka uçuşta kullanılmak üzere Atlantik Okyanusu'nda yüzer bir platforma indirildi.

Ajanslardan da yararlanılmıştır

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU