Batman'da uzman çavuşun tecavüzüne uğradığı için intihara kalkıştığı iddia edilen İ.E'nin yaşam mücadelesi sürüyor

Beşiri ilçesinde 18 yaşındaki İ.E adlı genç kız, şüpheli bir şekilde yaşamına son vermek istedi. İ.E'nin M.O adlı uzman çavuşun tecavüzüne uğradığı için intihar girişiminde bulunduğu ileri sürüldü

Batman’da uzman çavuşun tecavüzüne uğradığı için intihara kalkıştığı iddia edilen İ.E’nin yaşam mücadelesi sürüyor / Fotoğraf: Twitter

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Beşpınar köyünde 18 yaşında İ.E. isimli genç kız, ikamet ettiği evde av tüfeği ile kendini vurdu. 

Olayı öğrenen aile, İ.E.'yi Beşiri Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. 

Yapılan ilk müdahalelerin ardından Batman'da özel bir hastaneye sevk edilerek ameliyata alınan İ.E., daha sonra yoğun bakıma kaldırıldı. İ.E.'nin hayati tehlikesi devam ediyor.

Genç kızın M.O adlı bir uzman çavuş tarafından istismar edildiği ve alıkoyduğu için intihar girişiminde bulunduğu iddia edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Batman Barosu: Olayın suç mahalli Siirt

Batman Barosu konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şüphelinin Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltına alındığını açıkladı.

Olayı yakından takip ettikleri belirten açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

Yönetim kurulumuzca görevlendirilen meslektaşlarımız, soruşturma ile ilgili konuyu araştırmak üzere jandarma ve emniyette görüşmelerine devam ederek bilgi toplamışlardır. Suç mahallinin Siirt olması nedeni ile şüpheli Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca gözaltına alınmıştır. Siirt Barosu Başkanı ve yönetim kurulundan bilgi aldıkça paylaşacağımızı ve Siirt'te yürütülen soruşturmanın Siirt Barosu ile birlikte takipçisi olacağız.

İHD: Tecavüz iddialarını destekleyen bilgiler bulunuyor

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi de yaptığı yazılı açıklamada mağdurun ailesi ile görüştüklerini ve olayın aydınlatılması için yoğun çaba sarf ettiklerini açıkladı.

Mağdurun hayati tehlikesinin sürdüğü belirtilen açıklamada, "Gözlemlerimiz ve araştırmalarımız neticesinde elimizde; olayda istismar ve tecavüz iddialarını destekleyen bilgiler bulunmak ile birlikte, en acil ve önemli mesele olayın mağduru kadının yaşam mücadelesini kazanmasıdır. Olayın takipçisiyiz" denildi.

HDP: Genç bir kadın tecavüze uğradı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İ.E.'nin tecavüze uğradığını savundu.

Başaran, "Genç bir kadın tecavüze uğradı ve intihara teşebbüs etti. Olayın takipçisi olacağız. Batman susmadı, susmayacak!" paylaşımında bulundu.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU