Bir ay önce iflas erteleme başvurusunda bulundu, bir ay sonra 1000 kişiyi işten çıkarıyor

Koronavirüs salgınının ekonomik etkileri nedeniyle mayısta iflas erteleme başvurusunda bulunan ABD'nin 118 yaşındaki perakende devi JCPenney, 85 bin kişilik istihdamından bin kişi ile yollarını ayırıyor

Fotoğraf: AP

15 Mayıs’ta iflas erteleme başvurusunda bulunan ABD’li perakende devi JCPenney, çarşamba günü yaptığı açıklamada 152 mağazasını kapatacağını, yaklaşık bin kişiyi de işten çıkaracağını duyurdu. 

85 bin çalışanı bulunan JCPenney’nin bu seviyedeki iş gücü onu ABD’nin en büyük perakende mağazalarından biri yapıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

1902 yılından bu yana faaliyet gösteren şirkette saha yönetimi, uluslararası ilişkiler ve kurumsal yönetimdeki pozisyonlar öncelikli etkilenecek. 

ABD iflas kanununun 11’inci bölümü “Chapter 11” kapsamında iflas erteleme başvurusunda bulunan JCPenney, durumunda kreditörlerine olan borcun yapılanması için zaman kazanmış olacak. Şirketin satışı da olasılıklar arasında. 

2019 sonu itibariyle 3,7 milyar dolarlık borç ödemesi bulunan markanın mağazaları 18 Mart’ta pandemi nedeniyle kapatılmıştı. 

ABD ve Puerto Rico’da toplam 850 mağazaya sahip JCPenney’nin 2007’den bu yana cirosu yüzde 40’tan fazla geriledi. 

JCPenney, internet üzerinden satış yapan ilk firmalardan biri olmasına rağmen online alışverişin önü alınamaz şekilde güçlenmesiyle rekabet gücünü kaybetmeye başlamıştı. 


Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU